Καθαριότητα με κανόνες από το Δήμο Ιωαννιτών!

D KATHRTSIDIS

D KATHRTSIDISΜε το νέο Κανονισμό Καθαριότητας που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τίθεται αύριο προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος Ιωαννιτών επιχειρεί να θέσει νέους όρους στο θέμα της καθαριότητας.

«Με το νέο Κανονισμό Καθαριότητας, δίνονται λύσεις σε πάγια προβλήματα της καθημερινότητας, και κατευθύνσεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις Δήμου και πολιτών», όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης.

Υποστήριξε ότι «μπαίνουν κανόνες που πρέπει να γίνουν σεβαστοί, γιατί έχουν ως μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της εικόνας της καθημερινότητας μας».

Παράλληλα ο κ. Κατηρτσίδης αναφέρθηκε στα πρόστιμα που εισάγονται ανά κατηγορία παραβάσεων, λέγοντας πως «δεν έχουν σκοπό εισπρακτικό, αλλά στοχεύουν να αλλάξουν συμπεριφορές που δυσφημούν και προσβάλουν την περιοχή μας».

Θα υπάρξει ευρεία ενημέρωση των πολιτών για το νέο Κανονισμό Καθαριότητας, θα προηγηθούν οι απαραίτητες συστάσεις, αλλά «είμαστε αποφασισμένοι εν τέλει να τιμωρήσουμε παραβατικές συμπεριφορές μερίδας πολιτών που δείχνουν θράσος και αδιαφορία».

Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ως παράδειγμα την αφισσορύπανση ή το ότι «δεν μπορεί ο καθένας να αφήνει όπου θέλει κλαδέματα ή ογκώδη αντικείμενα, όταν γνωρίζει ότι με ένα τηλεφώνημα στο εργοτάξιο μπορεί να παραληφθούν».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια από πλευράς Δημοτικής Αρχής, για να αλλάξουν νοοτροπίες και τον εργαζομένων στην Καθαριότητα και να κάνουμε ποιο ποιοτική την παροχή υπηρεσιών».

Μηχανισμός ελέγχου – νέος εξοπλισμός

Ο Δήμος Ιωαννιτών αποκτά ένα σημαντικό «εργαλείο» στην προσπάθεια ελέγχου για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας, καθώς είναι γνωστό πως η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, αφαίρεσε την πιο σημαντική δυνατότητα άσκησης ελέγχων.

Έτσι αποφασίστηκε η δημιουργία ενός υπαλληλικού μηχανισμού που θα ασκεί αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας και το θέμα αυτό εισάγεται προς ψήφιση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα ξεκινάει η 3η φάση της τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης. Έχουν τοποθετηθεί περίπου 800 νέοι κάδοι ανακύκλωσης στην πόλη των Ιωαννίνων και άλλοι 1.000 κάδοι θα τοποθετηθούν σταδιακά στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Αυτό που αναμένει ο Δήμος Ιωαννιτών είναι η πρόσληψη συμβασιούχων μέσα από τη διαδικασία του ΟΑΕΔ, ώστε να λειτουργήσει και μία ακόμη «γραμμή» αποκομιδής ανακύκλωσης, ώστε να καλύπτει περιοχές εκτός πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ