Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ… Προβληματισμός και στα άλλα κόμματα

BOYLH SHMAIES

BOYLH SHMAIESΣε καζάνι που βράζει έχει μετατραπεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν έρθει η κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας για το νέο πακέτο μέτρων.

Μία μικρή πρόγευση όσων πρόκειται να ακολουθήσουν δόθηκε με τις τοποθετήσεις στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με τις διαφοροποιήσεις και την κριτική να χτυπάνε κόκκινο.

Οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, καθώς και ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν τις έδρες τους.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, «συμφωνία ή καταστροφή», τρομοκρατικό και τόνισε ότι υπάρχουν άλλες «προοδευτικές εναλλακτικές», αρκεί να υπάρχει η γενναιότητα να εφαρμοστούν.

Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννης Βαρουφάκης απασφάλισαν και μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αποτελούν την ισχυρή τρόικα στο εσωτερικό του κόμματος.

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και η εκτίμηση ότι σαράντα ίσως και παραπάνω βουλευτές του, δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα έχει βαρύνει το τοπίο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ήδη αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη αυτή, και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι από κει απώλειες.

Ο χρόνος μέχρι τα μεσάνυχτα κυλά αντίστροφα.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ