Κέντρο Συμβουλευτικής: Επιβεβλημένη η λειτουργία του

kentro simvouleutikis

kentro simvouleutikisΤην συνέχιση της λειτουργίας Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας ζητά με επιστολή του προς την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης.

Με την επιστολή του ο κ. Μπαϊλης απαντά σε σχετικό αίτημα που εξέφρασε προς τους 42 Δήμους οι οποίοι λειτουργούν Κέντρα Συμβουλευτικής η κ. Κούβελα ενημερώνοντας ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δεσμεύεται να υποστηρίξει την συνέχιση λειτουργίας των Δομών αυτών και την ένταξή τους στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Oπως αναφέρει ο Δήμαρχος Πρέβεζας στην επιστολή του «ο Δήμος είναι θερμός υποστηρικτής της συνέχισης του Κέντρου Συμβουλευτικής για την καταπολέμηση της βίας που από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του παρείχε τις υπηρεσίες του στις γυναίκες της ευρύτερης περιοχής μας.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα τα αυξημένα περιστατικά που απευθύνονται σ΄ αυτό και με επάρκεια αντιμετωπίζει, αποδεικνύουν την αναγκαιότητα ύπαρξης, απρόσκοπτης και αδιάλειπτης λειτουργίας του για τους κατοίκους όχι μόνο του Δήμου Πρέβεζας αλλά και της ευρύτερης περιοχής ο πληθυσμός της οποίας αυξάνεται κατακόρυφα τους θερνούς μήνες λόγω του τουριστικού της χαρακτήρα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαϊλη λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης κατά την οποία αυξάνονται τα κρούσματα βίας στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, στις διαπροσωπικές σχέσεις με θύματα πάντα τα πιο ευάλωτα άτομα της κοινωνίας μας, ενώ ως σημείο των καιρών σημειώνονται κοινωνικές παθογένειες και φαινόμενα εκφυλισμού όπως το traficking κλπ, κρίνεται επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου.

Καταλήγοντας ο κ. Μπαϊλης χαρακτηρίζει την λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής πολύτιμη καθώς η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών αποτελεί δέσμευση και προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής προς τους Δημότες, συγχαίρει την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων να στηρίξει τα Κέντρα ενώ ζητά να συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και ο Δήμος της Πρέβεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ