“Κάποιο” στατιστικό στοιχείο προκαλεί τον έλεγχο διαχειριστικών καταστάσεων

dimarxeio vradi

dimarxeio vradi

Στην μη ορθή αποτύπωση κάποιου στατιστικού στοιχείου, αποδίδει ο δήμος Ιωαννιτών, το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των τριάντα φορέων στους οποίους θα ξεκινήσει διαχειριστικός έλεγχος, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στην ανακοίνωση του δήμου δεν αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες για τη λανθασμένη αποτύπωση κάποιου στοιχείου ενώ υποστηρίζεται πως δεν πρόκειται για διαχειριστικό έλεγχο αλλά για έλεγχο διαχειριστικών καταστάσεων, που μάλιστα, χαρακτηρίζεται και συνηθισμένος!

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών αναφέρεται:

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα περί «διαχειριστικού οικονομικού» ελέγχου, για την αποκατάσταση της αλήθειας ο Δήμος Ιωαννιτών διευκρινίζει τα εξής:

Καταρχήν –και αυτή είναι η ουσία- δεν πρόκειται για διαχειριστικό έλεγχο, δηλαδή για έλεγχο διαχειριστικών καταστάσεων του Δήμου, αλλά για έλεγχο που αφορά στην καταγραφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ και αφορά στην ορθή απεικόνιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου στα μηνιαία στατιστικά δελτία που αποστέλλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Παρόμοιοι έλεγχοι δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο. Κι επειδή όλα τα προαναφερόμενα μπορεί να μην είναι κατανοητά για κάποιον που δεν έχει την ειδική γνώση, θα πρέπει να προσθέσουμε πως σε ότι αφορά στον συγκεκριμένο έλεγχο για το Δήμο Ιωαννιτών, ο λόγος που τον προκάλεσε είναι πραγματικά επουσιώδης.

Δεν αφορά στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, αλλά στη μη ορθή αποτύπωση κάποιου στατιστικού στοιχείου σε ένα συγκεκριμένο μήνα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ