Κάλεσμα δημάρχου: Την Κυριακή στο Γιαννιώτικο Σαλόνι

dimarxos ioanninon

dimarxos ioanninon

Σε όλους τους Γιαννιώτες απευθύνθηκε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καλώντας τους στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, αυτή την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, «να στείλουμε όλοι ένα μήνυμα στην πολιτεία ότι το Πάρκο Πυρσινέλλα ανήκει στους Γιαννιώτες, ανήκει στο Δήμο. Πρέπει να επιστρέψει σε μας και να γίνει ξανά ένα λειτουργικό κομμάτι της πόλης».

«Με κλαρίνο, στην ουσία με μια γιορτή, πατώντας στα βήματα ενός οργάνου που διαχρονικά εξέφρασε για τους Ηπειρώτες στη χαρά και στη λύπη τους, ξεκινάμε μια σειρά εκδηλώσεων στο Γιαννιώτικο Σαλόνι», είπε ο Δήμαρχος.

Η Κυριακάτικη εκδήλωση θα είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων (αθλητικές, πολιτιστικές κ.λ.π.) που προγραμματίζει ο Δήμος Ιωαννιτών στο Πάρκο Πυρσινέλλα, ώστε «να αναδείξουμε την πολλαπλή λειτουργία του πάρκου, όλες τις δυνατότητες που έχει αυτός ο χώρος και πόσο σπουδαίος είναι για τους Γιαννιώτες», όπως σημείωσε ο κ. Μπέγκας .

Ο Δήμαρχος επανέλαβε πως η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει στη διεκδίκηση πολιτικής λύσης από την πολιτεία, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να τεθεί τέλος στη δικαστική περιπέτεια για το ιδιοκτησιακό, που οδηγεί σε απαξίωση έναν πνεύμονα της πόλης.

«Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο για μας πως η λύση θα πρέπει να είναι πολιτική. Μπορεί να προχωρήσει μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που να ξεκαθαρίζει τα πράγματα και να σταματήσουμε να «σερνόμαστε» στα δικαστήρια», είπε ο Δήμαρχος κι έκανε γνωστό πως «αυτή τη στιγμή με τη βοήθεια της νομικής υπηρεσίας του δήμου εμείς ολοκληρώνουμε την επεξεργασία μιας συγκεκριμένης πρότασης που θα καταθέσουμε ώστε να υπάρχει επεξεργασμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για το πώς νομοθετικά μπορεί η πολιτεία να λύσει το πρόβλημα».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ