Κάλαντα σε όλες τις γλώσσες σε Δήμο και Περιφέρεια

foitites kalanta1

foitites kalanta1Το «τρίγωνα κάλαντα» και στα … κινέζικα τραγούδησαν στο Δημαρχείο οι αλλοδαποί φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης για τις ευχές τους.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης, υποδέχθηκε τον Πρύτανη, Γιώργο Καψάλη και τους υπεύθυνους του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, που συνόδευαν τους ξένους φοιτητές που παρακολουθούν τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Φοιτητές από χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erarmus, φοιτητές από όλο τον κόσμο που επιλέγουν τα προγράμματα διδασκαλίας ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, αλλά και ένα μεγάλος αριθμός κινέζων φοιτητών που μετέχει σε τριετές πρόγραμμα φοίτησης, κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρύτανης κ. Καψάλης- εξέφρασε εκ μέρους όλων – τη χαρά του «γιατί βρισκόμαστε στην ‘καρδιά’ της πόλης, το Δημαρχείο» και τόνισε πως «τα Γιάννενα το 2021 δεν θα είναι μόνο μια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά μια διαπολιτισμική πρωτεύουσα, γιατί εδώ ζούνε άνθρωποι από τόσο μακρινές και διαφορετικές χώρες».

Όπως είπε ο κ. Καψάλης οι επισκέψεις των ξένων φοιτητών θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές «γιατί θέλουμε οι ξένοι φοιτητές μας να γνωρίσουν την Ήπειρο και να μεταλαμπαδεύσουν τον πολιτισμό της στις χώρες τους».

Τους φοιτητές καλωσόρισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (ο Δήμαρχος απουσιάζει στην Αθήνα) , αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της περιοχής που «φιλοξενεί» τους νέους απ’ όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια οι φοιτητές και ο Πρύτανης επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Ηπείρου.

foitites kalanta2

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που φέρνει στην Ήπειρο “πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας σε άλλα κράτη”.

Απευθυνόμενος στους Κινέζους φοιτητές ανέφερε και τα εξής: “Είναι μεγάλη τιμή που μαθαίνεται την ελληνική γλώσσα. Σεβόμαστε όλα τα κράτη και τους λαούς. Βέβαια, η Κίνα είναι ένας αρχαίος πολιτισμός, όπως και ο ελληνικός. Πρόκειται για ένα κράτος που έχει προοδεύσει σε πολλούς τομείς. Αυτό είναι ένα ερέθισμα για εμάς, γιατί η Κίνα δημιουργεί πάνω σε αυτά που πιστεύει, στις αρχές, τον πολιτισμό, την ιστορία. Αυτά πρέπει να τα κάνουμε και εμείς. Γιατί πολλές φορές, περνώντας από διάφορες περιπέτειες, αυτά τα ξεχνάμε”.

Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες, οι σπουδαστές έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην ελληνική, την αγγλική και την κινέζικη γλώσσα.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ