Κάθετο όχι σε απολύσεις και λουκέτα

dimarxeio 1Την κάθετη διαφωνία της Δημοτικής Αρχής σε κάθε ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων ή κλεισίματος Νομικών Προσώπων, διατύπωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα που έχει ανακύψει και διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση έχει καταβάλλει ήδη βαρύ τίμημα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής αναπροσαρμογής της χώρας.

Στην δήλωσή του αναλυτικά ανέφερε: «Τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί η είδηση για απολύσεις και διαθεσιμότητα εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και για κλείσιμο νομικών προσώπων.

 

Η θέση του δήμου μας είναι ξεκάθαρη και σαφής. Ξεκάθαρη είναι και η θέση του συνόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ που έγινε στα Γιάννινα.

Η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να γνωρίζουν ότι η αυτοδιοίκηση  έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές τέτοιου εύρους που δεν έχουν προηγούμενο στον δημόσιο τομέα.

Η ευέλικτη, αποτελεσματική και λειτουργική διοίκηση δεν επιτυγχάνεται με λογικές οριζόντιων περικοπών.

Οι μονομερείς ενέργειες, εκ μέρους της Κυβέρνησης, παραβιάζουν το σύνταγμα, είναι ενάντια στο αυτοδιοίκητο και θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των δήμων της χώρας.

Πάγια θέση της ΚΕΔΕ, που μας βρίσκει σύμφωνους είναι η κατηγορηματική αντίθεση στις απολύσεις και η εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας, με όρους και κανόνες.

Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Και φυσικά είναι έξω από κάθε σκέψη και λογική ενδεχόμενο κλείσιμο νομικών προσώπων. Τα νομικά πρόσωπα των δήμων, δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, προσφέρουν υπηρεσίες οι οποίες είναι κρίσιμες για τη στήριξη και τη συνοχή του κοινωνικού ιστού και οποιαδήποτε διατάραξη της λειτουργίας τους θα οδηγήσει σε κατάρρευση των τοπικών κοινωνιών.

Είναι επιβεβλημένο σήμερα να σταματήσει η κεντρική εξουσία να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αριθμούς. Να κατανοήσει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει προσφέρει ήδη πολλά, έχει υποστεί τεράστιες περικοπές πόρων και δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί τον εύκολο στόχο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ