Κάηκε σπίτι στην Ψήνα, υπεράνθρωπη προσπάθεια της Πυροσβεστικής

PYR SPITI15

PYR SPITI15Υπεράνθρωπη ήταν η προσπάθεια που έκαναν οι άνδρες της Πυροσβεστικής για να προσεγγίσουν σπίτι που καίγονταν στην Ψήνα Ιωαννίνων. Το σπίτι και οι σταβλικές εγκαταστάσεις της οικογένειας βρίσκονταν σε απομακρυσμένο σημείο.

Ο δρόμος σε άλλα σημεία είχε υποστεί ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες και σε άλλα ήταν καλυμμένος με χιόνι και παγετό. Οι συνθήκες αυτές δυσχέραναν ιδιαίτερα την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Όταν τελικά κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το σπίτι φλέγονταν. Αμέσως επιχείρησαν στη φωτιά ενώ συνάμα φρόντισαν να μην κινδυνεύσει η κτηνοτροφική μονάδα, στην οποία βρίσκονταν τα ζώα και οι βοηθητικοί χώροι. Οι ζημιές πάντως που προκληθηκαν σε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων είναι τεράστιες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμη στην περιοχή. Η οικογένεια, που διατηρεί μία από τις πιο σύγχρονες κτηνοτροφικές μοναδικές στην περιοχή, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που έγινε και πως από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε μέρος από τους κόπους μιας ζωής. 

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ