Ιόνια… Τοποθετούνται πινακίδες και διόδια

ionia diodia

ionia diodia

Σιγήν ιχθύος τηρούν όλοι οι αρμόδιοι σχετικά με την παράδοση στην κυκλοφορία τμημάτων της Ιόνιας Οδού.

Φαίνεται όμως ότι πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου. Κι αυτό το μαρτυρούν οι εργασίες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα, σε όλο το μήκος του οδικού άξονα στο τμήμα της Ηπείρου.

Στο βόρειο τμήμα, από το στρατόπεδο του Αβγού μέχρι τον κόμβο με την Εγνατία τα εργοτάξια δουλεύουν με φουλ ρυθμούς αλλά και με μερικά ζητήματα απαλλοτριώσεων ακόμη να παραμένουν.

ioania pinakides

Από την Σκλίβανη και μέχρι την Άρτα οι βασικές εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Η πρόοδος αγγίζει σχεδόν το 90%.

Ενδε3ικτικό ότι οι εργασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία είναι το γεγονός ότι έχει κλείσει η παράκαμψη της Φιλιππιάδας, προκειμένου να γίνουν οι παρεμβάσεις για τη σύνδεσή της με τον νέο αυτοκινητόδρομο και παράλληλα να γίνει η απαραίτητη ασφαλτόστρωση.

Σε αρκετά σημεία της Ιόνιας Οδού έχουν τοποθετηθεί ήδη οι πινακίδες ενώ έτοιμοι είναι και οι σταθμοί διοδίων στο τμήμα της Ηπείρου.

Από τα Γιάννινα μέχρι το Αντίρριο θα λειτουργήσουν τέσσερις σταθμοί, το κόστος των οποίων προς το παρόν, είναι άγνωστο.

Δύο από τους τέσσερις θα βρίσκονται στην γεωγραφική ενότητα της Ηπείρου και οι υπόλοιποι στην Αιτωλοακαρνανία.

Σταθμοί διοδίων θα λειτουργούν στο Τέροβο, στο Κομπότι, στο Αγγελόκαστρο και στην Κλόκοβα.

Πέραν αυτών όμως θα λειτουργήσουν και δέκα πλευρικοί σταθμοί διοδίων. Κατασκευάζονται –διπλοί- στην Γαβρολίμνη, στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου, στον Κουβαρά, στον Ανισόπεδο Κόμβο Άρτας, στον Ανισόπεδο Κόμβο Γοργόμυλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Ιόνια θα λειτουργήσουν πέντε σταθμοί εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών. Οι θέσεις που έχουν οριστεί είναι στον Ανισόπεδο Κόμβο Ευηνοχωρίου, στην Αμβρακία, στην Αμφιλοχία, στη Φιλιππιάδα και στο Επισκοπικό.

 Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται έχουν αναρτηθεί στην σελίδα “Ιόνια Οδός” στο Facebook. 

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ