Ιωάννινα: Ασφάλεια και ΣΔΟΕ στα ενεχυροδανειστήρια

ENEXYRODΦορολογικές παραβάσεις, παραβάσεις για μη σωστή αναγραφή στοιχείων στο βιβλίο καταγραφής, αλλά και μη αναγγελία άσκησης επαγγέλματος, αποκάλυψαν οι  πρώτοι συστηματικοί έλεγχοι που έγιναν σε ενεχυροδανειστήριο των Ιωαννίνων.

Τους τελευταίους μήνες τα ενεχυροδανειστήρια ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και από ελέγχους που έχουν προηγηθεί σε άλλες πόλεις της χώρας έχει αποκαλυφθεί ότι αποτελούν φορολογικούς παραδείσους.

Στα Γιάννινα η επιχείρηση που έγινε ήταν συντονισμένη και μετείχαν μικρά κλιμάκια αποτελούμενα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε. Οι έλεγχοι εστιάστηκαν σε ενεχυροδανειστήρια  κι ανταλλακτήρια χρυσού στην πόλη των Ιωαννίνων με σκοπό τη διαπίστωση της νόμιμης λειτουργίας τους, τον εντοπισμό τυχόν φορολογικών ή/και άλλων παραβάσεων, αλλά και για τις διαδικασίες που ακολουθούν.  

 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ελέγχθηκαν τέσσερα ενεχυροδανειστήρια  και βεβαιώθηκαν  φορολογικές παραβάσεις καθώς και τρεις παραβάσεις για μη σωστή αναγραφή στοιχείων στο βιβλίο καταγραφής αυτών και για  μη αναγγελία  άσκησης επαγγέλματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ