Ισοπαλία ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στις νέες δημοσκοπήσεις

DIMOSKOPISIΙσοπαλία μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται το Σάββατο. Στη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών η εκτίμηση εκλογικής επιρροής φέρνει τα δύο κόμματα ισόπαλα στο 29,5%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ περνάει μπροστά με 31,6% έναντι 27,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, η απάντηση κανένας συγκεντρώνει 45%, ο Αντώνης Σαμαράς 21,2% και ο Αλέξης Τσίπρας 11,6%. Τρίτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος με 5,2%, τέταρτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 4,3% και πέμπτος ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση, την απάντηση «κανένα» επιλέγει το 59,6% των ερωτηθέντων, τη ΝΔ το 16,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 8,9%.

Στη δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για λογαριασμό της εφημερίδας Επενδυτής, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 18,8% είναι 0,1%.

 

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης (46%), ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς (44%) και ο Αλέξης Τσίπρας (36%) και έπονται οι Πάνος Καμμένος (33%), Αλέκα Παπαρήγα (26%), Ευάγγελος Βενιζέλος (25%) και Νίκος Μιχαλολιάκος (18%).

Και στις δύο δημοσκοπήσεις τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Στη δημοσκόπηση της VPRC έκτο κόμμα είναι το ΚΚΕ και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ σε αυτή την της Μέτρον Ανάλυσις η Δημοκρατική Αριστερά προηγείται του ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ