Θ. Μπέγκας: Να δοθεί πολιτική λύση για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

giasalonigeniki

giasalonigeniki

Το αίτημα εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη δικαστική διένεξη δήμου και δημοσίου για το Πάρκο Πυρσινέλλα προέβαλε και πάλι, επιτακτικά, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Ο Δήμαρχος μίλησε για λανθασμένη πολιτική του ελληνικού δημοσίου το οποίο οδήγησε σε μια μεγάλη δικαστική διαμάχη για έναν χώρο που όλοι γνωρίζουν ότι ανήκει στο Δήμο.

«Καλώ όλους τους υπεύθυνους πολιτικούς φορείς του τόπου να σπεύσουν να δώσουν πολιτική λύση στη διένεξη αυτή. Όσο παραμένει η εκκρεμότητα, δεν κάνει καλό στο πάρκο, στους γιαννιώτες και στο Δήμο», ανέφερε στη διάρκεια δηλώσεων του ο δήμαρχος.

Όπως είπε ο κ. Μπέγκας, ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι παρών, να νοιάζεται και να φροντίζει το Πάρκο. Να το φροντίζει άτυπα επί της ουσίας, αφού τυπικά όσο διαρκεί η εκκρεμοδικία δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει.

Να σημειωθεί πως δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση για τη δίκη που διεξήχθη τον Οκτώβριο, ενώ είναι βάσιμος ο φόβος της Δημοτικής Αρχής πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής, αν το δημόσιο το επιδιώξει η δικαστική περιπέτεια μπορεί να παραταθεί για πολλά χρόνια.

Με αυτό το δεδομένο ο Δήμος Ιωαννιτών θέτει συνεχώς και επιτακτικά το θέμα της πολιτικής λύσης, καθώς θεωρεί πως είναι θλιβερό να μην μπορούν να απολαύσουν οι Γιαννιώτες όπως πρέπει έναν χώρο που τους ανήκει, που ανήκει δικαιωματικά στην πόλη και είναι προκλητικό να ρημάζουν οι εγκαταστάσεις του.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ