Θύμα αντιπαραθέσεων το εμπορικό λιμάνι

LIMANI PR 4

LIMANI PR 4Οι σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των τοπικών παραγόντων ήταν αυτές που κυριάρχησαν στην εκδήλωση που οργάνωσε το ΤΕΕ με αντικείμενο τα σχέδια για το λιμάνι της Πρέβεζας.

Την ώρα που η Πρέβεζα κινδυνεύει να βρεθεί προ τετελεσμένων και χωρίς εμπορικό λιμάνι, οι τοπικοί φορείς επιδόθηκαν σε αντιπαραθέσεις ακόμη και προσωπικές επιθέσεις.

Από τις αντιπαραθέσεις που «χρωμάτισαν» την εκδήλωση ήταν αυτή μεταξύ του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Γιώργου Τρυφωνίδη και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσουμάνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Τρυφωνίδης δέχθηκε κριτική κι από άλλους παριστάμενους.

 

Σκληρή κριτική ασκήθηκε και στη Δημοτική Αρχή Πρέβεζας η οποία ουσιαστικά ήταν απούσα τα τελευταία τρία χρόνια από κάθε εξέλιξη που αφορούσε στο λιμάνι.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν το αρμόδιο υπουργείο αγνόησε όλες τις προτάσεις και τις επιλογές της τοπικής κοινωνίας της Πρέβεζας και των φορέων της και προέκρινε μία λύση η οποία στην ουσία αφήνει την περιοχή χωρίς εμπορικό λιμάνι και δεν λύνει κανένα από τα υπάρχοντα προβλήματα.

Η προσπάθεια που θα γίνει, είναι να πειστεί η πολιτική ηγεσία για την λανθασμένη επιλογή που έκανε και να προχωρήσει η τροποποίηση του μάστερ πλαν, πράγμα βέβαια εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ