Θύελλα… Ανακλήθηκε η απόφαση για τα κέντρα μεταναστών

panousis giannis

panousis giannisΟ Γιάννης Πανούσης στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, μετά τη θύελλα σχετικά με τους μετανάστες, είπε ότι έχει στη διάθεσή του υπηρεσιακά έγγραφα τα οποία αφορούν στις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της Ελλάδας και συμπλήρωσε ότι «οι αιτούντες άσυλο που είναι μέσα είναι δική μας παρανομία δεν είναι δική τους».

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, είπε ότι δεν απαντά σε «όσους πολιτικούς αναφέρονται στις απόψεις μου με ακραίους τρόπους» και στη συνέχεια με χαρακτηριστικό τρόπο ανέφερε «έλεος, δεν μπορούμε να λέμε ψέματα», αναφερόμενος στις συνθήκες κράτησης είπε ότι υπάρχουν «καταδικαστικές αποφάσεις για τις συνθήκες κράτησης που απαγορευόταν από τον ελληνικό νόμο για ότι έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια» έχοντας στη διάθεση του σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα.

Ο Γιάννης Πανούσης δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο έγγραφο και δήλωσε χαρακτηριστικά «Εμφανίζεται ένα σημείωμα, αυτή τη διαταγή ανακάλεσα πρωί πρωί, διέταξα προκαταρκτική και ο αρχηγός ζήτησε τις παραιτήσεις. Εμφανίζεται ένα κείμενο, το οποίο θα έπρεπε να έχει περάσει από την ιεραρχία».

Μάλιστα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης χαρακτήρισε αυτό το κείμενο «κείμενο από το πουθενά, όπου έμεινα με το στόμα ανοιχτό» και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εξαγγελθεί η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης καθώς όπως τόνισε «δεν έχει διαμορφωθεί το υπουργείο. Είχαμε ένα εσωτερικό διοικητικό θέμα που λύνουμε. Συζητιούνται διάφορα πράγματα και πρέπει να εφαρμοστεί ένας νόμος. Δεν έχει πει κανένας τέτοια πράγματα. Αφέλεια, ότι ανοίγουν τα κέντρα κράτησης».

Και συμπλήρωσε ότι «Και για την Αμυγδαλέζα έχω ακούσει απίστευτους μύθους. Ποιος έχει πει από εμάς πώς θα είναι τα κέντρα υποδοχής; Και θα γινόταν με την υπογραφή ενός ταξιάρχου;» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Πανούσης.

«Κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση», συμπλήρωσε ο υπουργός και σύστησε αυτοσυγκράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ