Θωμάς Μπέγκας: Αγωνιούμε για την επόμενη μέρα

DS3 17 9 14

DS3 17 9 14Τον εντονότατο προβληματισμό, του Δήμου Ιωαννιτών, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Στη δήλωση σημειώνει ότι δημιουργούνται τετελεσμένα ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ τίθεται και ζήτημα αντισυνταγματικότητας της συγκεκριμένης απόφασης.

«Η απόφαση αυτή πλήττει την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης και θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία ενός θεσμού που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και στήριξης των τοπικών οικονομιών.

Είναι αυτονόητο ότι αγωνιούμε για την «επόμενη μέρα». Για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας και για τη δυνατότητα να προγραμματίζουμε έργα και δράσεις, καθώς μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί τι σημαίνει η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων μας στην Τράπεζα της Ελλάδος και τι δυνατότητα πρόσβασης θα έχει- αν θα έχει- ο κάθε Δήμος στα χρήματα του.

Δεν είμαστε της λογικής των «εν θερμώ» ακραίων αποφάσεων. Η Αυτοδιοίκηση συλλογικά και με ψυχραιμία θα πρέπει να μελετήσει διεξοδικά τις επιπτώσεις της εν λόγω απόφασης και έχοντας στη διάθεση της όλα τα δεδομένα να καταλήξει σε αποφάσεις. Το προγραμματισμένο σε λίγες μέρες τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ μας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσουμε όλοι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και να αποφασίσουμε συλλογικά τη στάση μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ