Θολό το τοπίο στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη

DODONH 17 7 13

DODONH 17 7 13Μόνο προβληματισμό προκαλούν οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

Κι αυτό γιατί οι ανακοινώσεις, έχουν κυρίως τυπικό χαρακτήρα και διόλου ουσιαστικό αφού δεν αποσαφηνίζουν σε κανένα σημείο τις αποφάσεις της νέας ιδιοκτησίας για το μέλλον της εταιρίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πλέον μετέωρη αναφορά είναι αυτή που γίνεται για τα επόμενα βήματα καθώς ακόμη και τώρα η νέα διοίκηση δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν και πότε θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

 

Βέβαια, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποτελούσε το βασικό επιχείρημα για όλους τους θιασώτες της πώλησης, καθώς έτσι όπως έλεγαν μέχρι πριν μερικούς μήνες, θα έφταναν ξένα κεφάλαια στην Ήπειρο.

Τελικά όχι μόνο δεν έφτασαν τα ξένα κεφάλαια αλλά συρρικνώθηκε και το εισόδημα των κτηνοτρόφων, μετά τις μειώσεις στην τιμή του γάλακτος στις οποίες έχει προχωρήσει η Δωδώνη.

Η ανακοίνωση μετά τη Γενική Συνέλευση και το γεγονός ότι ακόμη συζητείται πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εκθέτει και πάλι και τις διοικήσεις των Ενώσεων, οι οποίες ήταν έτοιμες να προχωρήσουν την πώληση των μετοχών που κατέχουν γιατί δεν θα μπορούσαν να διαθέσουν κεφάλαια για τη διατήρηση των ποσοστών τους.

Φυσικά και η πώληση πάγωσε όπως πάγωσε και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ειδήσεις από την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν προκύπτουν. Και κυρίως, μετά από μία Γενική Συνέλευση, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που θα διαλύει τις σκιές που ακολούθησαν την ιδιωτικοποίηση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η αλλαγή της διοίκησης στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία παρουσιάζει ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα

Σήμερα, 19 Ιουνίου, η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. πραγματοποίησε την Ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων για τη γνωστοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2013.

Το 2013, η εταιρεία κατάφερε να σταματήσει την πτωτική τάση πωλήσεων της
τελευταίας τετραετίας και πραγματοποίησε έσοδα τάξεως 83,1 εκ. ευρώ. Κατά τη
διάρκεια του προηγούμενου έτους, τέθηκαν σε εφαρμογή διάφορα προγράμματα
βελτίωσης αποδοτικότητας, των οποίων τα πρώτα αποτελέσματα συνετέλεσαν στην ενίσχυση του μικτού περιθωρίου κέρδους από 15,4% σε 18,1%, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν από 0,5 εκ. ευρώ το 2012 σε 1,2 εκ. ευρώ το 2013.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της
ΔΩΔΩΝΗ, κ. Tom Seepers, σημείωσε τα ακόλουθα: «Μετά την αλλαγή στο διοικητικό καθεστώς της εταιρείας το 2012, η διοίκηση έχει εφαρμόσει μια σειρά από πρωτοβουλίες βελτίωσης, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ΔΩΔΩΝΗ.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι κινήσεις αυτές έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και αναμένουμε ότι η εταιρεία μα ςκαθώς και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη – μέτοχοι θα επωφεληθούν κατά τα επόμενα χρόνια, από περαιτέρω βελτιωμένα αποτελέσματα.

Η Εταιρεία εκτελεί διάφορα επενδυτικά προγράμματα και οι κάτοχοι του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών SI Capital Partners «SI CP» είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την επένδυσή τους στη ΔΩΔΩΝΗ, καθώς, παρά τις συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες αγοράς στην Ελλάδα, έχουν παρατηρήσει κάποια πρώτα σημάδια βελτίωσης του γενικότερου επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα και παραμένουν σίγουροι για την ύπαρξη περαιτέρω προοπτικών ανάπτυξης της ΔΩΔΩΝΗ. Οι μέτοχοι συζητούν επί του παρόντος, την περαιτέρω ανάπτυξη της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης, εάν κριθεί αναγκαία, κάθε πιθανής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την υποστήριξη των επενδύσεων της Εταιρείας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ