Θεοχάρης για κοινωνικό μέρισμα: «Πάνε για μαλλί και θα φύγουν κουρεμένοι…»

TEOXARHS 6 5

TEOXARHS 6 5Θέμα λίγων ημερών είναι πλέον η καταβολή της πρώτης δόσης του κοινωνικού μερίσματος, καθώς ολοκληρώνεται η επεξεργασία και η διασταύρωση στοιχείων και άμεσα τα ποσά αναμένεται να κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Την ανακοίνωση έκανε το βράδυ της Τρίτης από τα Γιάννινα, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

TEOXARHS1 6 5

Πέρα από την ανακοίνωση όμως, ο κ. Θεοχάρης απηύθυνε και μία αυστηρή προειδοποίηση…

«Κάποιοι πάνε για μαλλί και θα βγούνε κουρεμένοι. Πηγαίνουν να πάρουν τα πεντακόσια ευρώ και θα βρεθούν να πληρώνουν δέκα και είκοσι χιλιάδες… Υπάρχει όριο στη θρασύτητα» ανέφερε χαρακτηριστικά και παρότρυνε τους παραβρισκόμενους λογιστές αυτό να το μεταφέρουν και στους πελάτες τους.

TEOXARHS2 6 5Αναφερόμενος στην πορεία των φορολογικών εσόδων και την υστέρηση που σημειώθηκε σε αυτό το πεδίο στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μήνα με τον μήνα η διαφορά σε σχέση με τους στόχους θα καλύπτεται, με προοπτική στο τέλος του 2014 αυτοί να έχουν ακόμη και ξεπεραστεί.

Όπως είπε, η κατάσταση σε αυτό το πεδίο είναι «απολύτως διαχειρίσιμη».

Σχετικά με την έναρξη της περιόδου κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων και τις εκκαθαρίσεις φόρου, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα αντίστοιχα με αυτά, που είχαν καταγραφεί πέρυσι.

Ειδική και εκτενή αναφορά έκανε στην ανάγκη συμμόρφωσης υπογραμμίζοντας ότι είναι αυτή που φέρνει τα έσοδα στο κράτος.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή τόνισε ότι είναι το πιο δύσκολο και το πιο σημαντικό. Όμως δεν μπορεί να παταχθεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Απαιτούνται αλλαγές σε πολλά επίπεδα αλλά και επιχειρησιακή ικανότητα η οποία δεν υπάρχει σε επαρκές επίπεδο.

«Πρέπει να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα και να συνεχίσουμε τις αλλαγές. Αυτές αποτελούν τις επενδύσεις για το μέλλον. Υπήρχε ένα πάρτι, τελείωσε και μας έμεινε ο πονοκέφαλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ