Θεοφάνεια στις ιστορικές γέφυρες Πλάκας και Κοράκου

gefira plagkr

gefira plagkr

Σε δύο ιστορικά γεφύρια, με ιδιαίτερους συμβολισμούς, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των άλλων, ο εορτασμός των Θεοφανείων.. Ο Αγιασμός των υδάτων.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αράχθου προσκαλεί τα μέλη του, τους φίλους, τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής στην καθιερωμένη εκδήλωση για τον Αγιασμό των υδάτων στην υπό αναστύλωση Ιστορική Γέφυρα Πλάκας τα Θεοφάνια, και ώρα 11:00.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και τις παρακάτω Αδελφότητες – Συλλόγους: Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Το Μουχούστι», Αδελφότητα Ραφτανιτών Ιωαννίνων. Πολιτιστικός Σύλλογος Μονολιθίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Φραστιωτών

Η συνδιοργάνωση της φετινής εκδήλωσης σηματοδοτεί την κοινή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αναστύλωση της Ιστορικής Γέφυρας Πλάκας, αναφέρει στην πρόσκληση ο σύλλογος.

GEFRA KORAKOY

Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή του αγιασμού υδάτων, στην Τοπική Κοινότητα Πηγών, την Ιστορική έδρα του δήμου.

Ο αγιασμός θα γίνει στην Γέφυρα Κοράκου του Αχελώου, την Τετάρτη στις έντεκα το πρωί.

Επιλέχθηκε σημειολογικά και καθιερώθηκε για την τελετή αυτή, ένα σημαντικό ιστορικό μέρος που είναι συγχρόνως και η εσχατιά του δήμου αφού αποτελεί σύνορο των δύο νομών (Αρτας και Καρδίτσας), αλλά και δυο Περιφερειών ,αυτών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.
Πρόταση των φορέων του Δήμου Καραισκάκη, είναι η εκδήλωση αυτή να γίνεται από κοινού με τον δήμο Αργιθέας, ως ένδειξη ομόνοιας , φιλίας και κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων Ραδοβιζινών και Αργιθεατών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ