Θα προχωρήσει η Πολεοδομική μελέτη Δροσιάς – Πεντέλης

DS2 17 9 14

DS2 17 9 14Τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει η Πολεοδομική μελέτη Δροσιάς Πεντέλης έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας, με αφορμή και τη συζήτηση που έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

«Ποτέ δεν έχω πει αν θα πρέπει ή όχι να χρηματοδοτηθεί η μελέτη Δροσιάς-Πεντέλης. Ασφαλώς και θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί. Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά στους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής», είπε ο κ. Μανταλόβας.

Εξήγησε πως η Οικονομική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Πολεοδομία, «ψάχνουμε να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο». Η Πολεοδομία έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και θα γνωρίζουμε σύντομα το συνολικό κόστος της μελέτης που μπορεί να προσεγγίσει και το 1.000.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μανταλόβα μια πηγή χρηματοδότησης ίσως να είναι και οι κοινοτικοί πόροι του ΣΕΣ γιατί αυτές οι δράσεις είναι επιλέξιμες στην επόμενη προγραμματική περίοδος.

«Σε κάθε περίπτωση, ή έτσι ή αλλιώς, ο Δήμος Ιωαννιτών θα προχωρήσει στην καταρχήν προκήρυξη αυτής της μελέτης. Είναι μια μελέτη που για να ολοκληρωθεί – όπως το γνωρίζετε πολύ καλά – θα διαρκέσει κάποια χρόνια, οπότε δεν είναι δύσκολο για το Δήμο Ιωαννιτών να διαθέτει ένα ποσό κάθε χρόνο να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου», όπως είπε ο Αντιδήμαρχος.

Υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή θα κινηθεί με προγραμματισμό. «Όταν η Πολεοδομία ολοκληρώσει την εκτίμηση για το κόστος της μελέτης θα δούμε αν μπορούμε να την εντάξουμε στο ΣΕΣ ή όχι και αναλόγως θα κινηθούμε. Στο πλαίσιο της πενταετίας είναι μια δέσμευση που έχει αναλάβει και ο Δήμαρχος και μπορούμε να τη φέρουμε σε πέρας, ξεκινώντας από το 2015 να διαθέτουμε ένα ποσό κάθε χρόνο αν χρειαστεί να τη χρηματοδοτήσουμε με δικούς μας πόρους».

Ο κ. Μανταλόβας επανέλαβε πως αυτό που έχει πει πολλές φορές τόσο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της Οικονομικής Επιτροπής, είναι ότι «οι πράξεις εφαρμογής δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται από το Δήμο για να καλύψουν άλλες δαπάνες. Γιατί ειπώθηκε πολλές φορές από την αντιπολίτευση ότι αν προχωρούσαμε τις πράξεις εφαρμογής θα μπορούσαμε να καλύψουμε έξοδα του Δήμου. Όπως διαπιστώνεται πλέον αυτά τα χρήματα δεν τα αντιμετωπίζουμε ως πηγή εσόδων για το Δήμο, αλλά επιστρέφουν ως έργα στους πολίτες αυτών των περιοχών. Αυτή είναι η πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής και είναι ξεκάθαρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ