Θα πάει τελικά ιερέας στην Αγία Βαρβάρα

AG BARBARAΘα πάει τελικά ιερέας στην Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας τόσο για τον Επιτάφιο Θρήνο όσο και για την Αναστάσιμη Ακολουθία. Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, υπήρξε άμεση η ανταπόκριση από την τοπική Μητρόπολη η οποία μερίμνησε για την επίλυσή του.

Βέβαια το πρόβλημα με την απουσία ιερέων από πολλά χωριά της Ηπείρου είναι υπαρκτό και χρόνο με το χρόνο γίνεται μεγαλύτερο. Έτσι υπάρχουν οικισμοί στους οποίους δεν γίνεται καθόλου Ανάσταση, όπως υπάρχουν και περιπτώσεις ιερέων που ψάλουν την Αναστάσιμη Ακολουθία ακόμη και σε δέκα χωριά, ξεκινώντας από νωρίς το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Στην επιστολή που εστάλη από τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας σημειώνεται:

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον μητροπολίτη μας και τους συνεργάτες του όσο και τον ιερέα πατέρα Νικόλαο  που παρά τα εφημεριακά του καθήκοντα και τις πολλαπλές υποχρεώσεις του ειδικά αυτές τις άγιες μέρες και σε άλλα χωριά, θα βρεθεί και στην Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας για να συμποσευχηθούμε την Μ. Παρασκευή  και να εορτάσουμε την ανάσταση του Χριστού το Μ Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ