Η Φλόγα των Εθελοντών ξεκίνησε το ταξίδι της

KANALAKI FLOGA 18 8Με την συμμετοχή δεκάδων εκατοντάδων εθελοντών ξεκίνησε από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας, το φετινό ταξίδι της Φλόγας των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η αφή της φλόγας έγινε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής και τη φλόγα παρέλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Ελπίς» Φαναρίου και ειδικός γραμματέας της Π.Ο.Σ.Ε.Α Θωμάς Κασκάνης μαζί με τους δύο ολυμπιονίκες κωπηλασίας από το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, που την παρέδωσαν σε κονβόι μοτοσικλετιστών (της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Πρέβεζας) καταλήγοντας μετά από διαδρομή στην πλατεία Καναλακίου.

Εκεί άναψε ο βωμός υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάργας. Η φλόγα παραδόθηκε τιμητικά στον εκπρόσωπο του ΣΕΑ Ξυλόκαστρου- Ευρωστίνης για να μεταφερθεί στο Ξυλόκαστρο και στη συνέχεια να ξεκινήσει το μακρινό πανελλαδικό της ταξίδι για να τερματίσει στην Καλαμάτα στης 4 Οκτωβρίου 2013, όπου θα σημάνει την έναρξη της 26ης Αμφικτιονίας.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Κασκάνης Θωμάς επεσήμανε την ανάγκη της διεύρυνσης του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσία η οποία αντικατοπτρίζει την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Έντεκα αερόστατα σηματοδότησαν την 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, ενώ το τελετουργικό περιελάμβανε ακόμη απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από τοπικά συγκροτήματα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ