Η φάμπρικα με τα ιδιαίτερα καλά κρατεί….

MATHMA SKIA

MATHMA SKIAΕίχαν μια ελπίδα οι γονείς της περιοχής Φιλιππιάδας με αφορμή το «σκάνδαλο» από την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας λυκείου κατά τη διάρκεια των «ιδιαίτερων» από καθηγητή της του δημόσιου σχολείου. Η ελπίδα όσο περνάνε οι μέρες χάνεται.

Άλλωστε με το θέμα πλην του Epirus post δεν ασχολήθηκε άλλο μέσο ενημέρωσης στην Ήπειρο για να διατηρηθεί στην επικαιρότητα και να πιεστούν έτσι κι οι αρμόδιες αρχές περισσότερο. Η ελπίδα ήταν να «αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ» με τα «ιδιαίτερα» από καθηγητές του δημοσίου. Ως τώρα η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρέβεζας και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες ήθελαν επώνυμες καταγγελίες να κινηθούν. Κάτι που δεν είναι απόλυτα αναγκαίο όταν βοά ο τόπος για τη φάμπρικα των ιδιαίτερων σε όλη την Ελλάδα και στη Φιλιππιάδα ειδικά σε υπερθετικό βαθμό.

 

Η περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δώρα Χουλιάρα γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στη Φιλιππιάδα καλύτερα απ’ την κ. Σφονδύλη στην Πρέβεζα και τον υφυπουργό στην Αθήνα. Θα μπορούσε να δώσει εντολή για έλεγχο σε όλους τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου, καίριων μαθημάτων, για τους οποίους είναι κοινό μυστικό τι κάνουν μετά το σχολικό ωράριο. Ποιος περιμένουν να το κάνει; Οι γονείς που έχουν παιδιά στη Γ Λυκείου και φοβούνται μην μείνουν ξαφνικά τα παιδιά τους χωρίς τον «έμπειρο» καθηγητή έστω κι αν πληρώνουν αδρά γι αυτό;  Όχι πως οι γονείς ως πολίτες αυτής της χώρας δεν έχουν ευθύνη. Σαφώς και είναι συνυπεύθυνοι για τη διαιώνιση της παραπαιδείας αλλά δεν τους αναλογεί η ίδια ευθύνη με τους διοικούντες τον θεσμό της δημόσιας εκπαίδευσης και των ελεγκτικών αρχών του κράτους.

Οι γονείς σύρονται στη συνυπευθυνότητα για την παραπαιδεία σχεδόν εκβιαστικά από το ισχύον καθεστώς. Επειδή όμως τώρα με την συγκυβέρνηση έτυχε να βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά και ορισμένοι αυτοπροσδιοριζόμενοι «αριστεροί» σε ιδέες και αρχές, περιμένουμε να το αποδείξουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ