Η Στέγη χορεύει με μαθητές και εκπαιδευτικούς

XOROS EKPAIDΤα Γιάννενα χορεύουν στο ρυθμό των εφήβων με Dancing to Connect και ένα μήνυμα: Ο χορός ενώνει!

Για τρίτη χρονιά, η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα χορού Battery Dance Company και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, βγαίνει εκτός των τειχών και χορεύει σε Γιάννενα και Αθήνα.

Το Dancing to Connect κορυφώνεται με δύο παραστάσεις των μαθητών σε Γιάννενα και Αθήνα.

Για τρίτη χρονιά η Στέγη φέρνει το χορό στα σχολεία, με το Dancing to Connect, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους που πραγματοποιείται με στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Το πρόγραμμα Dancing to Connect δημιουργήθηκε από την Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου.

Πέρυσι, το Dancing to Connect πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στην ελληνική περιφέρεια, καθώς πέντε σχολεία της Πάτρας, μαζί με πέντε της Αθήνας, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν μέσα από το χορό, δημιουργώντας τις δικές τους χορογραφίες.

Μετά τη σημαντική αυτή εμπειρία, η Στέγη δίνει και φέτος έμφαση στα σχολεία της περιφέρειας, βάζοντας αυτή τη φορά στο… χορό πέντε σχολεία των Ιωαννίνων (6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1ο Γυμνάσιο Ανατολής, 8ο Λύκειο Ιωαννίνων, 5ο Λύκειο Ιωαννίνων, Λύκειο Ανατολής), μαζί με πέντε της Αθήνας (3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας “Αντώνης Σαμαράκης”, 2ο Γυμνάσιο Φιλαδέλφειας, 1ο Γυμνάσιο Παιανίας, 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθήνας – Γεννάδειος, 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων). Τα δέκα αυτά σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια χορού από ομάδα επαγγελματιών χορευτών, στους χώρους των σχολείων τους.

Στο τέλος του προγράμματος, οι μαθητές των Ιωαννίνων θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους στην πόλη τους, ενώ θα ακολουθήσει παράσταση όλων των σχολείων μαζί (Αθήνας και Ιωαννίνων), στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Το φετινό Dancing to Connect εισάγει και μια καινοτομία: προβλέπει, για πρώτη φορά, σεμινάριο εκπαιδευτικών, ώστε να αποκτήσουν τις γνώσεις και τα εργαλεία εκείνα που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν αντίστοιχες δραστηριότητες με τους μαθητές μετά τη λήξη του προγράμματος. Το σεμινάριο αυτό θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικοί από σχολεία που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Απευθύνεται σε:

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Ημερομηνίες προγράμματος:

Για τα σχολεία των Ιωαννίνων: Δευτέρα 2 έως Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, συμπεριλαμβανομένης και της Κυριακής 8 Μαρτίου 2015.

Για τα σχολεία της Αθήνας: Πέμπτη 12 έως και Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ημερομηνίες παραστάσεων:

Η παράσταση στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015.

Η παράσταση όλων των σχολείων θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ