Η «Πόρνη από πάνω» στο «Δημήτρης Χατζής»

DIDASKALOY KATERINAΣυνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι παραστάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του «Β’ Χειμερινού Θεατρικού Φεστιβάλ» που οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με μία ακόμη παράσταση από την Κατερίνα Διδασκάλου.

Μετά την ιδιαίτερη επιτυχία που είχε η συγκεκριμένη θεατρική παραγωγή το περασμένο φθινόπωρο όταν και παρουσιάστηκε σε 4 παραστάσεις και τη ζήτηση από μέρος του κοινού το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω» θα δώσει ακόμη μια παράσταση την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, ώρα 8.30′ μ.μ. στον πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

 

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρο. Χορηγός επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Γενική είσοδος 10 €. Προπώληση εισιτηρίων του φεστιβάλ στα καταστήματα Rock Shop (Πουτέτση 1α), Iris (Γρηγορίου Σακκά 20), και τα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11), Πρόκος (Κ. Κατσαδήμα 7).
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, ώρα 8.30′ μ.μ. στον πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» θα παρουσιαστεί για ακόμη μια φορά στο κοινό της Ηπείρου το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου στο ρόλο της Ερατούς.

Το έργο παίζεται στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία για τρίτη χρονιά. Κοινό και κριτικοί ανέδειξαν την παράσταση, σαν μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις της χρονιάς, που θα συνεχίσει να παίζεται και εφέτος. Το κείμενο του Αντώνη Τσιπιανίτη είναι ευρηματικό, έχει γωνίες με εκπλήξεις, αλλά δεν το κουνάει ούτε ρούπι από την πραγματική ζωή.

«Η πόρνη από πάνω» σου λέει όμορφα με τρόπο μία ιστορία της διπλανής πόρτας, αραιώνοντας την πίκρα με χιούμορ, σκουπίζοντας τα δάκρυα με χαραμάδες ελπίδας. Μία γυναίκα από την Πρέβεζα ακολουθεί τον αστυνομικό σύζυγο της στην Αθήνα. Μένει σε ένα τυπικό διαμέρισμα του αθηναϊκού κέντρου. Και ακριβώς από πάνω μετακομίζει μία πόρνη.

Το δράμα μιας χώρας εκτυλίσσεται παράλληλα με την τραγωδία της γυναίκας από την Πρέβεζα. Μόνο που εσύ, από ένα σημείο και μετά, αρχίζεις να αδικείς όλα αυτά. Την ιστορία, το μήνυμα, την καταπίεση, την πόρνη, τον αστυνομικό, τον πόνο της γυναίκας από την επαρχία. Διότι, απλώς, σε κάποια σημεία, η ερμηνεία της Κατερίνας Διδασκάλου σκεπάζει τα πάντα. Συντελεστές της παράστασης είναι:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Σταμάτης Πατρώνης
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Δημήτρης Ανδριανός
ΜΟΥΣΙΚΗ : Mιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης – Ιόλαος Μανιάτης
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Ελένη Αναγνωστοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ