Η προτροπή Δ. Κουτσούμπα από τη Μεσούντα Άρτας

koutsoumpas arta

koutsoumpas arta

Προτροπή προς τον ελληνικό λαό να βγει στους δρόμους, να διεκδικήσει το δίκιο του, να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ, απηύθυνε από το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα της Άρτας, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μετά το τέλος της σεμνής τελετής για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ στη Μεσούντα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε:

«Όποια και αν θα είναι κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, πάλι ο λαός μας θα πληρώσει τα σπασμένα. Ο λογαριασμός που θα του έρθει, είτε με τη νέα συμφωνία των 47 συν 8 σελίδων του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε οποιαδήποτε άλλη πιθανή εκδοχή για χρεοκοπία, πάλι ο λαός μας θα είναι το μόνιμο υποζύγιο. Γι’ αυτό τώρα απαιτείται μία οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση.

Ο λαός να βγει στους δρόμους, να διεκδικήσει το δίκιο του, να μην υποστηρίξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, οποιαδήποτε νέα συμφωνία που θα τον φέρει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απ’ αυτή που βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό συμπαράταξη με το ΚΚΕ, ενίσχυση του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος.

»Ο λαός βρίσκεται σε μία κατάσταση εκβιαστικών διλημμάτων. Καθημερινά κυβέρνηση και τρόικα, οι τρεις θεσμοί που τους λένε τώρα, συνέχεια τον βομβαρδίζουν και είναι τρομοκρατημένος φοβισμένος. Όμως αυτός ο λαός, όπως απόδειξε και στο διάβα των δεκαετιών και επειδή σήμερα τιμάμε τη μνήμη του Άρη Βελουχιώτη, έχει δείξει ότι μπορεί να σηκωθεί, όπως λέει ο ποιητής. Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις εκεί που πάει να σκύψει. Να τη πετιέται από ξαρχής…, αυτό είναι το μήνυμα τώρα».
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ