Η προεκλογική κίνηση των υποψηφίων στην Ήπειρο

GKONTAS1 6 5Στο φουλ πλέον οι ρυθμοί στα επιτελεία όλων των υποψηφίων. Επισκέψεις, περιοδείες και συναντήσεις είναι στο καθημερινό πρόγραμμα καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι την Κυριακή των εκλογών είναι ελάχιστος.

Σε Μπιζάνι, Λύκειο Ελληνίδων και Τσακάλωφ ο Νίκος Γκόντας

 

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις στα τοπικά διαμερίσματα του δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ν. Γκόντας συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους επισκέφτηκε την Μανολιάσα, το Μπιζάνι και το Κολονιάτι.

GKONTAS 6 5Τα ζητήματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις που έγιναν, ήταν η πλήρης αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής σε ότι έχει να κάνει με την ύδρευση τον φωτισμό και την οδοποιία. Ιδιαίτερα στην Μανολιάσα και στο Μπιζάνι, καταγγέλθηκε η παρούσα δημοτική αρχή, διότι ούτε ένα ευρώ δεν διατέθηκε για ύδρευση στην Μανολιάσα και για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Μπιζάνι.

Ακόμη και από αυτά τα έσοδα από την ενοικίαση του χώρου των κεραιών δεν διατέθηκαν προς όφελος της τοπικής κοινότητας και ούτε η ΣΑΤΑ έφτασε ποτέ παραπονέθηκαν οι κάτοικοι.

Μιλώντας προς τους κατοίκους του πρώην δήμου Μπιζανίου, ο κ. Γκόντας ανακοίνωσε την διόρθωση του ΣΧΟΑΠ, το οποίο είχε σχεδιαστεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές, περιόδους κατά τις οποίες ήταν άλλα τα δεδομένα ανάπτυξης της περιοχής και του λεκανοπεδίου γενικότερα. Αυτή την δέσμευση, οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Μπιζανίου την δέχτηκαν με ανακούφιση και συνεχάρησαν τον κ. Γκόντα για αυτή την πρωτοβουλία. Ανάλογα ήταν και τα παράπονα στον Κολονιάτη, στον οποίο οι κάτοικοι σημείωσαν την αδιαφορία του δήμου, όσον αφορά την ασφαλτόστρωση ενός δρόμου 800 μέτρων. «Για μας τέτοιου είδους προβλήματα απλής καθημερινότητας θα βρίσκουν άμεση λύση με την εγκατάσταση μικρών εργοταξίων σε κάθε έδρα των παλιών δήμων » ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόντας.

Σειρά στο πρόγραμμα επισκέψεων του Ν. Γκόντα είχαν το Λύκειο Ελληνίδων και το Πνευματικό Κέντρο Τσακάλωφ της κας. Ασπασίας Ζέρβα. Σε αυτούς τους εξαίρετους πολιτιστικούς φορείς, που προβάλλουν την πόλη μας και την χώρα μας διεθνώς ο κ. Γκόντας δήλωσε την άμεση συμπαράσταση ως επόμενη δημοτική αρχή.

 

NATSHS 6 5Σε ΕΚΙ και νοσοκομείο ο Λάζαρος Νάτσης

Το μείζον πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία και πλήττει ιδιαίτερα την Ήπειρο και τα Γιάννινα συζήτησε το μεσημέρι της Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» επισκέφθηκε νωρίτερα το πρωί και το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου συνομίλησε με το προσωπικό και συναντήθηκε με τον διοικητή και το Σύλλογο Εργαζομένων.
Και στις δυο συναντήσεις συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας του δήμου Ιωαννιτών με το Εργατικό Κέντρο και το δεύτερο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Νίκο Φασούλη, παρόντος και του αναπληρωτή Γραμματέα Αλέκου Μπαλακέρα, ο υποψήφιος δήμαρχος ενημερώθηκε για την κατάσταση στην αγορά εργασίας με την πληθώρα αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται, την τεράστια ανεργία, την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις, την αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών( Επιθεώρηση Εργασίας, ΙΚΑ).

Ο κ. Φασούλης σημείωσε ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, παρά τα προβλήματα του (και τη μη ένταξη στη δύναμη του χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αφού αριθμεί 11.000 μέλη από 40 σωματεία, αλλά είναι υπερδιπλάσιος ο αριθμός στο νομό)αποτελεί την «ομπρέλα» των εργαζομένων και των ανέργων για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία.

Στη συνάντηση με τον διοικητή του «Χατζηκώστα» Λάμπρο Γεωργόπουλο συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του νοσοκομείου. Πλην των γενικότερων θεμάτων που αφορούν τις επιπτώσεις από τις περικοπές πόρων και τη μείωση του προσωπικού, συζητήθηκε η συνεργασία δήμου-νοσοκομείου σε σχέση τα κληροδοτήματα που διαθέτει το δεύτερο, η αντιμετώπιση αστέγων και ανήμπορων συμπολιτών και η αξιοποίηση των κτιρίων στο παλιό «Χατζηκώστα».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην ανάγκη να παρέχεται στο δήμο από δομές (Κ.Υ αστικού τύπου) σε όλο το εύρος του, για να μην καταφεύγουν όλοι στα νοσοκομεία. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας, αντίθετα η προσφορά του είναι τεράστια και στηρίζει το Πανεπιστημιακό.

GEROBASILH 6 5Εκπλήξεις στην Πυροσβεστική για την Όλγα Γεροβασίλη

Μια έκπληξη περίμενε την υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη κατά την άφιξή της στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικής Ηπείρου, όπου, σε μια εντυπωσιακή επίδειξη την ενημέρωσαν για τα νέα συστήματα απεγκλωβισμού επιβατών από τροχαία ατυχήματα που πρόσφατα απέκτησε η Πυροσβεστική στην περιοχή μας.

Η κ. Γεροβασίλη συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διοικητή κ. Κώνστα και συζήτησαν για τη δράση και την προσφορά των Π. Υ. στην Ήπειρο, καθώς και για την πλήρη ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται οι υπηρεσίες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην αποτελεσματικότητα των πυροσβεστών και την απόλυτη εκτίμηση στην διάθεση προσφοράς και στο έργο που επιτελούν.

Στη συνέχεια, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη επισκέφθηκε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Τάξεως Ηπείρου υποστράτηγο Κων/νο Τρομπούκη και συζήτησαν θέματα που έχουν να κάνουν με την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Αμέσως μετά, η κ. Γεροβασίλη συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ασφάλειας Ηπείρου ταξίαρχο Ανδρέα Παπιγκιώτη και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος στην Ήπειρο.

Τέλος, η επικεφαλής του συνδυασμού “Ήπειρος Ανατροπής” Όλγα Γεροβασίλη επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Δώρα Χουλιάρα, όπου κοινή διαπίστωση ήταν ότι η εκπαίδευση -και η παιδεία γενικότερα- αποτελούν πρώτιστο μέλημα κάθε κοινωνίας που σέβεται την ιστορία, το παρόν του πολιτισμού της και το μέλλον των ανθρώπων της.

ZAPSAS 6 5Πρόταση για debate από τον Γιώργο Ζάψα

Η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα της χώρας και ειδικότερα της περιφέρειας μας.

Είναι γνωστό ότι τις θέσεις εργασίας τις δημιουργούν οι παραγωγικές και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Η Περιφέρειά μας πρέπει να απαιτήσει και να υποστηρίξει πρωτοβουλίες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στους τομείς που παρουσιάζουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα και να διασφαλίσει παράλληλα τόσο την ανάπτυξη δικτύων προώθησης των προϊόντων όσο και προβολής των επιχειρήσεων ώστε να επιτευχθεί επιχειρηματική ανανέωση και ανάπτυξη.

Τα όποια προγράμματα απασχόλησης υλοποιούνται σήμερα είναι οριζόντια και δεν λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περιφέρειας. Είναι πρωταρχικής σημασίας να γίνεται ουσιαστική διαβούλευση.
Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» η οποία όπως αναφέρει επεξεργάστηκε ειδικό πρόγραμμα για την απασχόληση στην Ήπειρο.

Γι’ αυτό το λόγο και για τα άλλα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις παρατάξεις για δημόσιο διάλογο (debate), τώρα.

«Για εμάς το ζήτημα της ανεργίας στην Ήπειρο είναι φλέγον. Θα έλεγα πως είναι το κεντρικό πολιτικό θέμα των εκλογών. Η Ήπειρος είναι πρώτη στην ανεργία και τελευταία στην ανάπτυξη. Γι’ αυτό ζητάμε δημόσιο διάλογο για την επόμενη εβδομάδα, ενώπιον των δημοσιογράφων ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων, σε χώρο που θα καθοριστεί άμεσα προκειμένου να αναπτυχτεί αυτός ο πολιτικός διάλογος», σημείωσε στην ανοιχτή του πρόσκληση προς τις υπόλοιπες παρατάξεις ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Ζάψας.

athina 1Στους ετεροδημότες της Αθήνας ο Δημήτρης Γιολδάσης

Μήνυμα εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα του Δημάρχου Ζηρού,  Δημήτρη Γιολδάση  το οποίο και σηματοδοτεί τη Νίκη στις εκλογές της 18ης Μαΐου  έστειλαν   (Κυριακή 4/5) οι απόδημοι  της Αθήνας με την εντυπωσιακή σε όγκο συμμετοχή τους, στην πολιτική εκδήλωση του συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες μετακίνησης,( διεξαγωγή ημιμαραθωνίου δρόμου 2014),

Πολίτες κάθε ηλικίας που κατάγονται από όλες τις περιοχές του Δήμου Ζηρού έδωσαν το παρόν τους στην εκδήλωση, κατά την οποία ο δήμαρχος Ζηρού  παρουσίασε την προγραμματική πρόταση του συνδυασμού αλλά και παρουσίασε τους υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους..Τον κ.Γιολδάση προσφώνησε ο πρόεδρος των Ηπειρωτών Ζωγράφου, ( εκ Παπαδατών καταγόμενος), κ.Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Γιολδάσης  αντάλλαξε απόψεις με τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες  του για το μέλλον της περιοχής.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ