Η προεκλογική κίνηση σε Δήμους και Περιφέρεια

EGKAINIA GKONTASΤα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γκόντας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς πολίτες που παραβρέθηκαν. Παρόντες ήταν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

 

 ”Είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη είμαστε η παράταξη των έργων και όχι των λόγων και της μιζέριας και κάνουμε περισσότερα από όσα λέμε και το αποδείξαμε όταν είχαμε την ευθύνη διακυβέρνησης του δήμου μας.

Το περασμά μας από τον Δήμο εγγυάται το μέλλον της πόλης, μιας πόλης που καταδικάστηκε στον μαρασμό ενώ εμείς την είχαμε εντάξει ανάμεσα στους πέντε χρυσούς προορισμούς» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Γκόντας.

Το Σάββατο το πρωϊ ο κ. Γκόντας, συνοδευόμενος από πολλούς υποψηφίους συμβούλους ,παραβρέθηκαν στη θεμελίωση των νέων κατοικιών που κατασκευάζονται σε έκταση της περιοχής Νεοκαισάρειας για τις ανάγκες της ΕΛΕΠΑΠ. Σε δήλωσή του ο κ. Γκόντας εξήρε το φανταστικό έργο που επιτελείται από την Διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ ,με μπροστάρισα την ακούραστη κ. Νατάσα Μπέγκα που έχει αφιερώσει ολόκληση τη ζωή της σε κοινωνική προσφορά για τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες.

GKONTAS NOIΣτη συνέχεια ο κ. Γκόντας ακολουθούμενος από πολυπληθή ομάδα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ,επισκέφθηκαν τον ΝΟΙ ( Ναυτικό Ομιλο Ιωαννίνων) όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο του ομίλου κ. Στάμο και άλλα μέλη της Διοίκησης, από τους οποίους ενημερώθηκαν για το σπουδαίο έργο που γίνεται στον ΝΟΙ ,όπου 150 αθλητές σε καθημερινή βάση αγωνίζονται και για την προβολή της πόλης μας ‘όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Στάμος ”.
Από την πλευρά του ο κ. Γκόντας διαβεβαίωσε τον κ. Στάμο και την Διοίκηση του ΝΟΙ ότι θα ξαναβρεθεί στο πλάϊ τους ενισχύοντας με όποιον τρόπο μπορεί την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αθληση των νέων που είναι τα δικά μας παιδιά και που δοξάζουν την πόλη ακόμη και στα πέρατα του κόσμου με την αγωνιστική συμμετοχή σε διεθνείς και σε παγκόσμιες διοργανώσεις. « Είμαστε εδώ και συμπαραστεκόμαστε σε κάθε σας προσπάθεια, ανταποδίδοντας τα ελάχιστα μπροστά στην δόξα και τιμή που προσφέρετε εσείς στην πόλη μας και σε όλη την Ηπειρο. Πάνω από όλα είναι ανεκτίμητη η προσφορά στα νειάτα που σας εμπιστεύονται την αθληση και την διδασκαλία του ήθους και του αγωνιστικού πνεύματος».

Στη σύντομη παρέμβαση του ο πρώην Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ κ. Σουκοβέλος διαβεβαίωσε τον κ. Στάμο ότι θα ενισχυθεί η οργάνωση των πανελλήνιων αγώνων Κωπηλασίας το καλοκαίρι στην Παμβώτιδα δημιουργώντας κατάλληλες βελτιώσεις στον στίβο.

Την περασμένη Κυριακή συνεχίζοντας τις περιοδίες τα στελέχη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ με επικεφαλής τον κ. Ν. Γκόντα ,επισκέφτηκαν την Αμφιθέα , Κυρόβρυση,την Μάζια και τους Λιγκιάδες σε μια προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων με τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Η προστασία και αξιοποίση της Παμβώτιδας και η σύνδεση της περιοχής αλλά και όλο το Βόρειο τμήμα του Δήμου και του Νομού με την Εγνατία οδό ,ήταν τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν τις συζητήσεις που έγιναν.

”Είμαστε υπέρ όποιας αθλητικής δραστηριότητας στη λίμνη μας, αρκεί αυτή να γίνεται με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο και την προστασία της πανίδας και της χλωρίδας.

Είμαστε κάθετα αντίθεται σε κάθε άναρχη παρέμβαση ,που θα διαταράξει το οικοσύστημα. Στο πρόγραμμα μας προβλέπεται περιμετρικά η Τουριστική ανάπτυξη της λίμνης όπως γίνεται και σε άλλες χώρες».

 

NATSHS 5 5 14Οι πολίτες για την Ανατροπή

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή», Λάζαρος Νάτσης, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά και πολυμελή αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, αλλά και περιφερειακών από την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη.

Μετά το τέλος των συναντήσεων με τη διοίκηση και τους εργαζομένους ο κ. Νάτσης μίλησε για ψήφο ανατροπής και στην Υγεία, ενώ ο Χρ. Μαντάς, εκ μέρους της αντιπροσωπείας, με δηλώσεις του κάλεσε τους πολίτες να δώσουν «μαύρο» σε όσους «μαύρισαν» τη ζωή τους, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην τριπλή κάλπη των εκλογών και αυτή την κατάσταση που οδηγεί στην διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Ο κ. Μαντάς επισήμανε ότι δραστηριότητες και λειτουργίες του νοσοκομείου εκχωρούνται στα ιδιωτικά συνεργεία με απίστευτες συνθήκες δουλειάς και δικαιώματα για τους εργαζόμενους σε αυτό το κομμάτι.
«Επομένως, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκληρό δίλλημα: Ή με την ψήφο μας στην τριπλή κάλπη θα επιβεβαιώσουμε αυτή την πολιτική, θα συνεχιστεί αυτή η καταστροφή, ή θα αλλάξουμε και θα ανατρέψουμε τα πράγματα».

 

PAPALEKSIS 5 5 14Ο Γιάννης Παπαλέξης

Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», ενόψει των εκλογών της 18ης Μαΐου , επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα: Κωστακιούς, Κεραμάτες, Κιρκιζάτες, Πλησιούς, Καλόβατο, Ράχη, Ρόκκα, Καλαμιά, Χαλκιάδες, Καλογερικό και Ανέζα.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους κατοίκους και ανέλυσε το πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη πενταετία που έχει ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση των υποδομών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου. Αυτή την εβδομάδα ο Δήμαρχος θα ολοκληρώσει την προγραμματισμένη περιοδεία του, με επισκέψεις και στους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου.

 

GARDIKOS 5 5 14Επισκέψεις Γαρδίκου σε τοπικές κοινότητες

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Γαρδίκος με κλιμάκιο της παράταξης «Δήμος Ζίτσας-Αυτοδιοικητική Ενότητα» επισκέφτηκε το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή τοπικές κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Μολλοσών, Εκάλης, και Πασσαρώνος.

Συγκεκριμένα περιόδευσε στα χωριά, Δεσποτικό, Ριζό, Καλοχώρι, Γρανίτσα, Ραδοβίζι, Βερενίκι, Λιγοψά, Πετσάλι, Ασφάκα.

Κατά τη περιοδεία έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, ανέλυσε το πρόγραμμα της παράταξης και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους κατοίκους των χωριών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει από την σημερινή δημοτική αρχή για να λυθούν προβλήματα των οικισμών τόνισε ότι έγιναν αρκετά ωστόσο μπορεί να γίνουν περισσότερα.

Ανέλυσε τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της παράταξης και αφορούν τόσο για τους οικισμούς όσο και για τις δημοτικές ενότητες.

Χθες Δευτέρα αντιπροσωπεία της παράταξης με επικεφαλής των υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Γαρδίκο μετέβη στην Αθήνα όπου θα έχουν μια σειρά από συναντήσεις με τους ετεροδημότες

 

PLIAKOS MIXALHSΗ κεντρική ομιλία του Μιχάλη Πλιάκου

Η αυτοδιοικητική παράταξη του δήμου Ζίτσας, «Έντιμη Πολιτεία» και ο υποψήφιος Δήμαρχος, Μιχάλης Πλιάκος, σας προσκαλούν στην Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ. στην ταβέρνα «Αριστογεύσεις», Λεωφόρος Ελευθέριας 62 στην Ελεούσα (έναντι του εκλογικού κέντρου).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο σύνολο του ψηφοδελτίου καθώς και το πρόγραμμα της «Έντιμης Πολιτείας» για την επόμενη πενταετία του δήμου Ζίτσας.

 

KAPSALHS 5 5 14Παρουσίαση ψηφοδελτίου από τον Κώστα Καψάλη

Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα της παράταξης και αισιοδοξία , ήταν το μήνυμα της συνάντησης των συνυποψήφιων της Ενωτικής πρωτοβουλίας Πωγωνίου. Ο Κ. Καψάλης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για το έργο τους την πιό δύσκολη περίοδο της τοπικής αυτοδιοίκησης και παρουσίασε το ψηφοδέλτιο που περιέχει πολύ “νέο αίμα” και από τις δύο άλλες παρατάξεις που εκπροσωπούνταν στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο , αλλά κυρίως νέους υποψήφιους που αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Κ. Καψάλη τον Δήμαρχο που χρειάζεται ο τόπος.

Η ζεστή ατμόσφαιρα και τα πολλά χαμόγελα μαρτυρούν την αισιοδοξία του συνδυασμού. Ο υποψήφιος Δήμαρχος ως νυν Δήμαρχος Πωγωνίου ,ανέλυσε το έργο της Δημοτικής Αρχής,την δυσκολία της ενοποίησης των πρώην ΟΤΑ τα έργα που εκτελούνται μέσα από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα κ.α. Χωρίς να αναφερθεί στους αντίπαλους συνδυασμούς, ζήτησε από τους συνυποψήφιους που γέμισαν την αίθουσα να δώσουν έναν ωραίο αγώνα για ένα ενωμένο Πωγώνι. Τέλος ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες που περνάει ο τόπος τέτοιες συγκεντρώσεις δίνουν την αίσθηση ότι ο κόσμος δεν έπαψε να έχει ενδιαφέρον για τα κοινά και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα.

 

OLGA GEROBASILHΕπισκέψεις της Όλγας Γεροβασίλη

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη θα επισκεφτεί την Τρίτη 6/5, στις 10:30, την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου.

Στη συνέχεια, στις 11:30, θα επισκεφτεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου και θα ολοκληρώσει τις επαφές της με την επίσκεψη στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, κ. Θ. Χουλιάρα, στις 12:30.

Από τις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης έως και τις 15:30, η Όλγα Γεροβασίλη θα βρίσκεται στο εκλογικό της κέντρο (Ναπ. Ζέρβα 5), όπου θα δέχεται συμπολίτες μας.

Επίσης, το απόγευμα της Τρίτης, στις 19:00, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» θα επισκεφτούν την Καλούτσιανη, τον πεζόδρομο της Καλλάρη και τα Σεισμόπληκτα.

 

ZHKOS NIKOSΝίκος Ζήκος: Πλήγμα η ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης

Κλιμάκιο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ήπειρο με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη ΝΙΚΟ ΖΗΚΟ περιόδευσαν στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθίας, Καναλακίου και Γλυκής και είδαν με τα μάτια τους την καταστροφή στην κτηνοτροφία που προκάλεσε η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Που έχει φέρει δεκαετίες πίσω την περιοχή και εξαναγκάζει σε νέα προσφυγιά τους κατοίκων των περιοχών.

Βιώσαν την οργή των κτηνοτρόφων για την νέα διοίκηση που όποτε θέλει τους κόβει το γάλα, τους μειώνει τις τιμές και τους πληρώνει όποτε θυμάται. Την οργή ενάντια στο Καχριμάνη και τον Αργύρη, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησαν την εταιρία που τους έδινε ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Το κλιμάκιο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ήπειρο και ο ίδιος ο επικεφαλής ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ τους δήλωσαν πως όχι απλώς τους συμπαραστέκονται, μα σάρκα εκ της σαρκός τους αγωνιζόμενου λαού, βιώνουν τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής της ΕΕ-ΔΝΤ- κυβέρνησης και των περιφερειακών πατρώνων τους.

Η λύση όμως βρίσκεται στην ανατρεπτική οργάνωση της λαϊκής οργής που θα διώξει τους Καχριμάνη, Ζάψα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα διεκδικήσει η ΔΩΔΩΝΗ θα περάσει στους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς με κρατική στήριξη. Και αυτό συνεπάγεται να ενισχυθεί και εκλογικά η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο.

OLY TSOYMANH 30 3Η δραστηριότητα της Όλυς Τσουμάνη

Αύριο Τρίτη 6-5-2014 κλίμακιο τηs Λαικήs Συσπείρωσηs με επικεφαλήs την υποψήφια περιφερειάρχη Όλυ Τσουμάνη και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Γιώργο Πρέντζα θα περιοδεύει στο κεντρικό κτίριο τηs διοίκησηs του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στιs 08.30 το πρωί.

Επίσηs κλιμάκιο με επικεφαλήs τον υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννιτών τηs Λαικήs Συσπείρωσηs Τάκη Τασιούλα θα περιοδεύσει στο super-market Αρβανιτίδηs στην Χ.Τρικούπη στιs 11 το πρωί και στο πολυκατάστημα Praktiker στιs 12.30

 

ZAPSAS GIORGOSΣτο Μέτσοβο ο Γιώργος Ζάψας

Στα χωριά του Δήμου Μετσόβου περιόδευσε την Κυριακή 4 Μαΐου ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» και υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Ζάψας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων, Μάκη Χατζηεφραιμίδη και κλιμάκιο υποψηφίων.

Σκοπός της περιοδείας ήταν να αναδειχτούν τα προβλήματα της περιοχής αλλά και να γίνει γνωστό το πρόγραμμα της παράταξης στους κατοίκους του Μετσόβου.

Το κλιμάκιο της Συμμαχίας Ηπειρωτών επισκέφτηκε διαδοχικά τη Χρυσοβίτσα, το Μικρό και Μεγάλο Περιστέρι, τη Μηλιά, το Ανήλιο και φυσικά το Μέτσοβο.

Εκεί είχαν σειρά επαφών με κατοίκους, επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων.

Στη συνάντηση που έγινε με τους πατατοπαραγωγούς της Χρυσοβίτσας αναδείχτηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τον αναδασμό των Πολιτσών ο οποίος εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί με απόλυτη ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου και παλαιότερα της Νομαρχίας.

Αυτό που τονίστηκε εκ μέρους του κ. Ζάψα είναι το γεγονός πως η σημερινή Περιφερειακή Αρχή μιλά συνεχώς για στήριξη της αγροτικής παραγωγής την ίδια ώρα που χειρίζεται με αδιαφορία ή ακόμα και με ανευθυνότητα το ζήτημα του αναδασμού, όχι μόνο στην Χρυσοβίτσα αλλά και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων.

 

 

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ