Η προεκλογική δραστηριότητα υποψηφίων και παρατάξεων

GKONTAS 8 5 14Επισκέψεις, συναντήσεις και ομιλίες περιλαμβάνονται στο καθημερινό πρόγραμμα υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών.

Ο χρόνος μέχρι τις κάλπες λιγοστεύει και η δραστηριότητα όλων εντείνεται.

Σε Νησί, Λαική και ΚΑΠΗ ο Νίκος Γκόντας

Το Νησί Ιωαννίνων επισκέφτηκε ο Νίκος Γκόντας ακολουθούμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

 

Ο κ. Γκόντας επισκέφτηκε το 3ο ΚΑΠΗ της πόλης και δεσμεύτηκε για την επαναφορά του θεσμού των ΚΑΠΗ σε όλο τον διευρυμένο δήμο, την καθιέρωση γιατρού και την συνταγογράφηση φαρμάκων για τα μέλη του.

Επίσης επισκέφτηκε την λαϊκή αγορά της Αγ. Μαρίνας και στην συζήτηση που έκανε με παραγωγούς και εμπόρους έγινε κοινωνός των μεγάλων προβλημάτων και της τραγικής εικόνας που παρουσιάζει σήμερα η κεντρική λαχαναγορά της πόλης μας, η οποία είναι τριτοκοσμική και δεν ταιριάζει για τον πολιτισμό μας όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Μάριος Γκόντας.

NATSHS 8 5 14Λάζαρος Νάτσης: Σχεδία και για τον Δήμο

Το επιτυχημένο μοντέλο, οργάνωσης, συνεργασίας και προσφοράς του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, «Σχεδία» θα μελετήσει και θα επιδιώξει να εφαρμόσει και στο δήμο για την επίλυση προβλημάτων ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης, όπως τόνισε κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Δ.Σ, Στέφανο Τζιμογιάννη, τον επιστημονικό υπεύθυνο Βασίλη Κούτρα και το προσωπικό της «Σχεδίας», το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της.

«Σηματοδοτεί την ευαισθησία της παράταξης σας για το μείζον κοινωνικό πρόβλημα, τη μάστιγα των ναρκωτικών», είπε ο κ. Τζιμογιάννης για την επίσκεψη, υποδεχόμενος τον υποψήφιο δήμαρχο και υποψηφίους του συνδυασμού, ανάμεσα τους και η Σίσσυ Σταματέλου η οποία υπηρέτησε από το Δ.Σ του Συμβουλευτικού Σταθμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών Ν. Ιωαννίνων, όπως ήταν το αρχικό όνομα της δομής που μετονομάστηκε σε «Σχεδία».

MPARTZOKAS 8 5 14Πρόγραμμα και υποψήφιοι από τον Άρη Μπαρτζώκα

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» το βράδυ της Τετάρτης στον Συνεδριακό Χώρο του ξενοδοχείου Du Lac.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 450 συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και διαστρωματώσεων της Γιαννιώτικης κοινωνίας, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κος Άρης Μπαρτζώκας αναφέρθηκε συνοπτικά στους κύριους άξονες του προγράμματος της παράταξης και παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερη σημασία είχε η απάντηση του κου Μπαρτζώκα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου μετά το τέλος της εκδήλωσης σχετικά με πιθανή προτροπή των ψηφοφόρων της παράταξης για υπερψήφιση συγκεκριμένου συνδυασμού στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. «Κατ’ αρχήν πιστεύω ότι μία από τις δύο παρατάξεις της δεύτερης Κυριακής θα είναι η «Γιάννενα Τώρα», καθώς αυτό που παρατηρούν όλοι είναι η ραγδαία άνοδος της δημοφιλίας μας που αυξάνει όσο πλησιάζουμε την ημερομηνία των εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση όμως, καλέσαμε να μας ψηφίσουν όσοι πολίτες αισθάνονται ελεύθεροι από κομματικές, οικονομικές ή άλλες δεσμεύσεις και σε τέτοιους πολίτες δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους προτρέψουμε που θα κατευθύνουν την ψήφο τους. Ευθέως δηλώνω ότι δεν θα υποστηρίξουμε και δεν θα συνεργαστούμε με καμία παράταξη με σκοπό την χειραγώγηση της ψήφου των υποστηρικτών μας».

Επίσκεψη της Δ.Ρ.Α.ΣΥ. στην ΔΟΥ Ιωαννίνων

Τις υπηρεσίες της εφορίας επισκέφθηκε κλιμάκιο της Δ.Ρ.Α.ΣΥ. Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν στον υποψήφιο δήμαρχο Στέφανο Σκοπούλη και τα μέλη του σχήματος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο της δουλειάς τους.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι εμφανής, καθώς η συνεχώς μεταβαλλόμενη τα τελευταία χρόνια φορολογική νομοθεσία και η κατάργηση των ΔΟΥ της επαρχίας, έχουν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του φόρτου εργασίας. Δεν θα πρέπει μάλιστα να ξεχνάμε πως σε έκτακτες περιπτώσεις – όπως π.χ. κατά την εκλογική περίοδο που διανύουμε – οι υπάλληλοι εργάζονται ακόμη και Σαββατοκύριακα για να καλύψουν τις ανάγκες που παρουσιάζονται.

Οι υπηρεσίες της εφορίας σχεδόν καθημερινά γίνονται τόπος έντονων διαμαρτυριών και αποδέκτες της αγανάκτησης μπροστά στα δυσβάστακτα και ανάλγητα φορολογικά μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ είναι προβληματισμένοι, καθώς υφίστανται άδικα την οργή των πολιτών, αφού δεν αποφασίζουν οι ίδιοι για όσα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν. Τονίζουν μάλιστα πως η ίδια πολιτική πλήττει σκληρά και τους υπαλλήλους των εφοριών, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα – μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους – έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις μισθών.

GEROBASILH 8 5 14Στα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων η Όλγα Γεροβασίλη

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη επισκέφτηκε χθες, Πέμπτη 7/5, τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Ιωαννιτών, έχοντας την πεποίθηση πως οι εκλογές πρέπει να διεξάγονται σε ήρεμο κλίμα, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και στην ελεύθερη έκφραση.

Η επικεφαλής της παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής” είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υποψήφιους δημάρχους και στελέχη των δημοτικών παρατάξεων, τονίζοντας ότι ο καλός συντονισμός της Περιφέρειας με τους Δήμους οδηγεί σε άμεσες λύσεις και συμβάλλει καθοριστικά στον καλύτερο σχεδιασμό για το μέλλον.

ZAPSAS 8 5 14Στις Φυλακές Σταυρακίου ο Γιώργος Ζάψας

Επίσκεψη στις Δικαστικές Φυλακές Ιωαννίνων πραγματοποίησε κλιμάκιο της Συμμαχίας Ηπειρωτών με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Γιώργο Ζάψα, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων, Μ. Χατζηεφραιμίδη και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους.
Εκεί είχαν συνάντηση με τη Διευθύντρια Έλενα Αγαπητού, η οποία τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Ειδική μνεία έγινε στις συνθήκες κρατήσεις, τον τρόπο λειτουργίας και το ανθρώπινο δυναμικό που έχει την ευθύνη της υποστήριξης του εξωτερικού χώρου αλλά και του εσωτερικού της φυλακής.

Κοινή διαπίστωση είναι πως το Σωφρονιστικό Κατάστημα δεν πληροί της προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις του νόμου στη σημερινή πραγματικότητα μιας χώρας μέλους της Ε.Ε., από άποψη κτιριακής υποδομής και κορεσμού της δυνατότητας φιλοξενίας κρατουμένων.
Οι προδιαγραφές είναι για φιλοξενία 60 ατόμων ενώ σήμερα υπάρχουν 205.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Ζάψας, υποστήριξε ότι ανεξάρτητα από τα λάθη του παρελθόντος, πρέπει όλοι οι θεσμικοί φορείς, με πρώτη την Περιφέρεια, να συμφωνήσουν και να βοηθήσουν για την κατασκευή ενός σύγχρονου Σωφρονιστικού Καταστήματος στα Γιάννενα, το οποίο θα υποστηρίζεται από το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και θα παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες όπως η δικαστική και νομική συνδρομή των κρατουμένων, η μεταφορά τους και, κυρίως, η υγειονομική τους υποστήριξη από τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της πόλης.

{jathumbnail off} 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ