Η πλατεία Χατζή αλλάζει όψη

PLATEIA XATZH

PLATEIA XATZHΔεντροφύτευση στην πλατεία Χατζή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας δασοπονίας.

Η δεντροφύτευση έγινε με τη συμβολή και τη συνδρομή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 18ου σχολείου.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος σημείωσε ότι πρόκειται για μία συμβολική ενέργεια και τόνισε ότι την τελευταία τριετία τα συνεργεία του Δήμου έκαναν μεγάλη προσπάθεια για τη συντήρηση και την ανάπτυξη του πρασίνου, ειδικά στον αστικό ιστό.

 

Με την ευκαιρία αυτή ζήτησε από τους πολίτες να αγαπούν και να φροντίζουν το πράσινο και καυτηρίασε βανδαλισμούς που διαπιστώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Δήμαρχος, την τριετία 2011-2013 τα συνεργεία του Δήμου φύτεψαν 250 δέντρα, 100 θάμνους και χιλιάδες εποχικά φυτά και λουλούδια.

Το 2014 φυτεύθηκαν μέχρι στιγμής 84 δέντρα, 200 δέντρα προβλέπεται να φυτευθούν στους πεζοδρόμους –ορισμένα φυτεύθηκαν ήδη- και 20 μεγάλα δέντρα φυτεύθηκαν μετά από δωρεές.

Συντηρήθηκαν τα πάρκα, οι νησίδες και οι κήποι του Δήμου κι όλων των δημοτικών κτιρίων.
Έχουν τοποθετηθεί αυτόματα συστήματα ποτίσματος και έχουν συντηρηθεί όλα τα παλιά συστήματα.

Τα είδη είναι κυρίως τίλια, μουριές, κουτσουπιές, έλατα, πλατάνια, λιγούστρα, πυράκανθα, σφεντάμια και δαφνοκέρασα.
Αναφερόμενος στην πλατεία Χατζή, σημείωσε ότι με τις παρεμβάσεις που έγιναν, αποκτά μορφή και γίνεται ένας ζωντανός χώρος για την περιοχή.

«Είναι ευτύχημα που δεν προχώρησε το σχέδιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ. Με μία σειρά παρεμβάσεων που έγιναν τα κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί και ο ευρύτερος χώρος αναβαθμίζεται» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης σημείωσε ότι βασικές εργασίες στην πλατεία έχουν ολοκληρωθεί ενώ καθαρίστηκε ο χώρος του πάρκινγκ, μετά από πολλά χρόνια.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Ο δήμος, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ολοκληρώνει τις υποδομές και πολύ σύντομα ο χώρος θα είναι έτοιμος για να υποδέχεται, κάθε Τρίτη, παραγωγούς και καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ