Η περιπέτεια ενός Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην πόλη των γραμμάτων!

eidiko sxioan

eidiko sxioan

Γιάννινα, η πόλη των γραμμάτων. Η πόλη που αρέσκεται να καμαρώνει για την παράδοση που έχει… Σ’ αυτή την πόλη λοιπόν, ένα Ειδικό Σχολείο, έχει την δική του περιπέτεια, η οποία μετρά πλέον αρκετά χρόνια.

Πρόκειται για το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, για το οποίο στάθηκε αδύνατο να βρεθεί μία αξιοπρεπής στέγη. Στάθηκε αδύνατο να εξευρεθεί ένας χώρος εκατό, εκατόν πενήντα τετραγωνικών, ώστε να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες για παιδιά κι εκπαιδευτικούς.

Την τελευταία τριετία το σχολείο συστεγάζεται με το 9ο Δημοτικό στο συγκρότημα του Κάστρου, μετά την μεταφορά του από τον Βοτανικό. Η συστέγαση αυτή δεν υπήρξε εξ αρχής ανέφελη.

Τα προβλήματα συνύπαρξης μάλιστα κατά διαστήματα γίνονταν εκρηκτικά ενώ οι μαθητές του ειδικού σχολείου, αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα εξ αιτίας της έλλειψης επαρκούς χώρου.

Και φέτος η σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Οι εργασίες που επιχειρήθηκαν να γίνουν από το Δήμο σκόνταψαν σε καταγγελίες που έγιναν από μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες άδειες.

Και βέβαια οι καταγγελίες συνεχίζονται μεταξύ του Συλλόγου Γονέων και εκπροσώπων του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος κυριολεκτικά στο παρά ένα αποφάσισε να προχωρήσει σε εσωτερικές εργασίες και διαρρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί από όλους, τον περασμένο Απρίλιο.

Τη νομιμότητα ή όχι των εργασιών αυτών προφανώς θα την κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Και σίγουρα δεν είναι οι εργασίες το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι επί σειρά ετών, μια ολόκληρη πόλη, οι εκπρόσωποί της που οραματίζονται τα μεγάλα και τα σπουδαία, δεν κατάφεραν να βρουν έναν χώρο για την στέγαση του Ειδικού Σχολείου.

Ειδικά όταν από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς είχαν την απόλυτη συγκατάθεση.

Άλλωστε γι’ αυτούς το ζητούμενο είναι η ηρεμία. Ένα ήρεμο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά με τα ειδικά χαρίσματα και τις οικογένειές τους, που δίνουν έναν αγώνα δύσκολο για πολλούς να τον καταλάβουν.

Και σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα μπορούσαν και τα παιδιά να είναι περισσότερα αντί των δεκαπέντε που ξεκινούν τη νέα χρονιά.

Στα τόσα κτίρια που μισθώνονται για την στέγαση διαφόρων υπηρεσιών ή στα τόσα που μένουν κλειστά, σίγουρα θα μπορούσε να βρεθεί λύση για το Ειδικό Σχολείο. Μια λύση που την οφείλει η πόλη, η οποία θέλει να καμαρώνει για την πρωτιά στα γράμματα!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ