Η ΠΕΔ Ηπείρου για το δρόμο Ιωαννίνων Κακαβιάς

IONIA ODOS AITOLIA

IONIA ODOS AITOLIA

Προβληματισμό κι ανησυχία για την τύχη του οδικού άξονα Ιωαννίνων Κακαβιάς, εκφράζει η Διοίκηση της ΠΕΔ Ηπείρου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι εξελίξεις αυτές, αφήνουν εκτός χρηματοδοτικού πακέτου, το βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού και στην ουσία, κουτσουρεμένο τον δυτικό άξονα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου συζήτησε το φλέγον θέμα που προέκυψε με την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και στο ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Οι τελευταίες εξελίξεις που θέτουν ουσιαστικά εκτός χρηματοδότησης το εν λόγω έργο, μας δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία καθώς για άλλη μια φορά η Ήπειρος αποτελεί την «Ιφιγένεια» των κεντρικών πολιτικών επιλογών.

Βιώνουμε ως Ηπειρώτες, την κρίση με έντονες συνέπειες για την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, την αγροτική μας παραγωγή, με τα αποτελέσματα να αποτυπώνονται στους δείκτες ανάπτυξης οι οποίοι μας κατατάσσουν στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των Περιφερειών τόσο της χώραςόσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά μαζί με την Ιόνια και την Εγνατία οδό καθώς και τον Ε65 αποτελούν έργα πνοής τα οποία θα βγάλουν την Ήπειρο από την οδική απομόνωση και θα ενισχύσουν την προσπάθεια όλων μας για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, είναι το μοναδικό τμήμα του βασικού κορμού του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, που βρίσκεται εκτός χρηματοδότησης, θα πρέπει όλοι να αγωνιστούμε συλλογικά ώστε το έργο να ενταχθεί στον κατάλογο των μεγάλων έργων του τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Στα προβλήματα δεν περισσεύει κανείς, γι αυτό ας πάψουν οι όποιες μεμψιμοιρίες και ας συστρατευτούμε στον κοινό στόχο που δεν πρέπει να είναι άλλος από τη διεκδίκηση των όσων δικαιούται η Ήπειρος και οι Ηπειρώτες που τόσα έχουν προσφέρει στη χώρα.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ