Η Ομάδα Ραφτανιτών ανοίγει την «Διαθήκη»

omada raftanaites

omada raftanaites

Με ένα έργο από το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών γιορτάζει τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της και τιμά τα 35 χρόνια από το θάνατο ενός σπουδαίου Γιαννιώτη ανθρώπου των γραμμάτων.

Ο λόγος για την «Διαθήκη» που βασίζεται σε ένα διήγημα του μεγάλου Δημήτρη Χατζή. Τη θεατρική διασκευή του έργου ανέλαβε, με τη σύμφωνη γνώμη του συγγραφέα και ενόσω ο τελευταίος ήταν στη ζωή, ο Μάριος Ποντίκας.

Η «Διαθήκη» είναι μια κοινωνική κωμωδία η οποία με χιούμορ και καυστικότητα παρουσιάζει καταστάσεις γνώριμες στον θεατή, βγαλμένες από τη σύγχρονη αλλά και ζοφερή ελληνική πραγματικότητα.

Οι κεντρικοί χαρακτήρες του έργου, «φωτισμένοι» με χιούμορ και «οπλισμένοι» με γρήγορο και έξυπνο κείμενο, ανταγωνίζονται μεταξύ τους και δολοπλοκούν ο ένας σε βάρος του άλλου σε ένα παιγνίδι με έπαθλο την εξουσία στη μικρή πόλη. Το έργο πέρα από χιούμορ και σάτιρα της αρρωστημένης κατάστασης μας στέλνει όμως και μηνύματα για τον τρόπο με τον οποίο μια μικρή κοινωνία μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο!

Η «Διαθήκη»… ανοίγει στο Θέατρο Φρόντζου τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στις 21:30. Στο έργο συμμετέχουν 18 συνολικά ηθοποιοί, μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ραφτανιτών.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έκανε ο Δημήτρης Κατσάνος. Την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Γιαννιώτης μουσικός Βασίλης Ζιάκας, (ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα) ενώ τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύουν οι ίδιοι οι ηθοποιοί. Το έργο, κατάλληλο για όλη την οικογένεια, διαρκεί μία ώρα & είκοσι λεπτά περίπου.

Η γενική είσοδος είναι 5€. Διατίθενται μειωμένα εισιτήρια των 3€ για ανέργους, ενώ τα παιδιά μέχρι 12 ετών εισέρχονται στο θέατρο δωρεάν.
Παίζουν: (με σειρά εμφάνισης)

Νοικοκυρά Λαμπρινή Παπαγιάννη Γωγούσης Γιάννης Ντούρος
Τρελός Γιάννης Χουλιάρας Υπουργίνα Χαρά Χουλιάρα
Δήμαρχος Χρήστος Γκόγκος Νομάρχης Κώστας Ευθυμίου
Αστυνόμος Αθανάσιος Φώτης Γυναίκα Θάλεια Οικονόμου
Δεσπότης Νίκος Τάτσης Τραπεζικός Σπύρος Χαρίσης
Αντιγόνη Πολυνίκη Χουλιάρα Σύζυγος Σπυριδούλα Μπουρνάκα
Δέρβης Μάκης Παπαδόπουλος Διευθυντής Σωκράτης Διαμάντης
Λιαράτος Κώστας Κούρτης Γυμνασιάρχης Θεοδώρα Φώτου
Γαρίδης Θεόδωρος Καραδήμας Πρωτοδίκης Άρης Τσούκης

Συντελεστές της παράστασης :

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κατσάνος
Πρωτότυπη Μουσική Βασίλης Ζιάκας
Ενδυματολόγος Έλλη Κατσάνου
Χορογραφίες Πέννυ Παπαϊωάννου
Σκηνικά: ΘΕ.Ο.ΡΑ
Φων. Διδασκαλία Όλγα Μπαλωμένου
Ηχοληψία Ισίδωρος Παπαγεωργίου
Μιξάζ τραγουδιών Κώστας Φωτίου
Διδασκαλία Παντομίμας Γιώργος Φλώρος
Φωτισμοί: Ευάγγελος Τζοβάρας
Γραφιστικά: Γούσης Αθανάσιος

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ