Η μείωση διοδίων στην Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων

DIODIA123

DIODIA123Η μείωση διοδίων στην Εγνατία Οδό, για όσους μετακινούνται σε καθημερινή βάση, είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσει η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Είναι γεγονός ότι δεκάδες υπάλληλοι κι άλλοι εργαζόμενοι, που κινούνται καθημερινά ειδικά από Γιάννινα προς Θεσπρωτία ή από Ηγουμενίτσα προς Γιάννινα, έχουν ένα σημαντικό κόστος λόγω των διοδίων στην Εγνατία.

Το θέμα είχε τεθεί πολλές φορές με στόχο να υπάρξει εναλλακτική λύση, όπως για παράδειγμα μηνιαία κάρτα, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει προκύψει κάτι θετικό.

Έτσι τίθεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία συνεδριάζει στις έντεκα το πρωί με τα ακόλουθα θέματα:

1. Έγκριση πρακτικών προηγουμένης συνεδρίασης.

2. Έκφραση γνώμης σχετικά με αιτήματα πωλητών υπαίθριου εμπορίου (εισήγηση: Γενικός Δ/ντης Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ευάγγελος Βαγενάς).

3. Προώθηση της ιδέας της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και ιστών σώματος ως μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Συντονισμός πανηπειρωτικής καμπάνιας (εισήγηση: Ν. Τζίμας, εκπρόσωπος Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ιωαννίνων).

4. α) Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε υλοτόμους και δασεργάτες για το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και την παροχή πρώτων βοηθειών. Ενημέρωση για συνταξιοδοτικά θέματα του κλάδου. β) Χορήγηση αδειών επαγγελματικών αυτοκινήτων σε υλοτόμους και δασεργάτες (εισήγηση: Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Οδυσσέας Πότσης).

5. Μείωση διοδίων στην Εγνατία οδό για μετακινούμενους υπαλλήλους κ.λ.π (εισήγηση: Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Οδυσσέας Πότσης).

6. Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διοργάνωση του 1ου Αθλητικού Φεστιβάλ Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ