Η Κιβωτός του Κόσμου στα ελληνοαλβανικά σύνορα

SXOLES LATSHΜία προσπάθεια που ξεκίνησε δειλά δειλά παίρνει σάρκα και οστά. Κι αυτό οφείλεται στην πίστη του πρωτεργάτη της ιδέας αλλά και στη συμβολή της τοπικής κοινωνίας.

 

Το ανθρωπιστικό έργο της Κιβωτού του Κόσμου πέρασε τα σύνορα της Αθήνας. Ο πατήρ Αντώνιος, η ψυχή της προσπάθειας, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στον ακριτικό δήμο Πωγωνίου του νομού Ιωαννίνων όπου οριστικοποίησε τη συμφωνία με τη δημοτική αρχή για τη δημιουργία παραρτήματος της Κιβωτού στην περιοχή ενώ συζήτησε και την προοπτική λειτουργίας γεωργικής σχολής.

Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι αναφέρθηκε με συγκίνηση στην προσπάθεια αυτή που ακουμπά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και τόνισε ότι βασικός της στόχος είναι να συνδυάσει την παιδεία με την απασχόληση. Για τον λόγο αυτό θα ετοιμαστεί και θα λειτουργήσει η Γεωργική Σχολή η οποία θα βοηθά τους νέους να ασχοληθούν με τη γη, με τον τόπο τους.

 

Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις όπου στεγάζονταν για χρόνια οι σχολές Λάτση και πρόσθεσε ότι, την ερχόμενη σχολική χρονιά, 50 παιδάκια από όλη την Ελλάδα θα είναι οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της Κιβωτού, που θα λειτουργήσει εκεί. Όπως είπε ο δήμαρχος, η προσπάθεια θα στηριχτεί και στον εθελοντισμό των λιγοστών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ήδη έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή μελλοντικά θα παραχωρήσει ένα μεγάλο χώρο, όπου οι μαθητές της Γεωργικής Σχολής θα κάνουν πρακτική άσκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ