Η καλλιέργεια της δαμασκηνιάς: Ημερίδα στα Γιάννινα

DAMASKHNIAH ανάπτυξη της συμβολαιακής γεωργίας στην καλλιέργεια της δαμασκηνιάς για την παραγωγή αποξηραμένων δαμάσκηνων στην Ελλάδα, αποτελεί κύριο στόχο της ημερίδας που διοργανώνεται από την εταιρεία SymAgro σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό «Πελοποννησιακή Γη», στα Ιωάννινα, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «Η καλλιέργεια της Δαμασκηνιάς με σκοπό τα αποξηραμένα δαμάσκηνα στα πλαίσια της Συμβολαιακής Γεωργίας», θα πραγματοποιηθεί στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 π.μ.

 

«Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα αποτελούν ένα εκλεκτό αποξηραμένο φρούτο που έχει μεγάλη ζήτηση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά και το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό σήμερα εισάγεται στην χώρα μας. Η σύμπραξη αυτή των ανωτέρω εταίρων προσφέρει στον έλληνα παραγωγό ολοκληρωμένη πρόταση συνεργασίας και εγγυημένο συμβόλαιο αγοράς της παραγωγής του, έπειτα από συμφωνίες προώθησης της παραγωγής που έκλεισαν με εταιρείες του εξωτερικού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν όλα τα σχετικά θέματα που αφορούν την καλλιέργεια, την αποξήρανση και την εμπορία των αποξηραμένων δαμάσκηνων.

Ιδιαίτερα θα αναπτυχθούν αναλυτικά όλα τα θέματα τα σχετικά με την συμβολαιακή γεωργία αλλά και την διαδικασία για την συνεργασία των ενδιαφερομένων με τους ανωτέρω φορείς και την ένταξη τους στην Συμβολαιακή Γεωργία του Αποξηραμένου Δαμάσκηνου.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως κάτωθι:

10.00 – 10.20: Η SymAgro, οι δραστηριότητες της εταιρείας και η προώθηση των εναλλακτικών καλλιεργειών στα πλαίσια της συμβολαιακής γεωργίας.
Εισηγητής: Σπύρος Μπίμπος (Γεωπόνος-SymAgro)

10.20-11.00: Οι καλλιεργητικές τεχνικές της καλλιέργειας των κατάλληλων ποικιλιών της δαμασκηνιάς με στόχο της αποξήρανση.
Εισηγητής: Κάσσανδρος Γάτσιος (Γεωπόνος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων)

11.00-11.30: Η μηχανική αποξήρανση των φορύτων – Είδη Ξηραντηρίων
Μιχάλης Τσαμπαρλής (Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών)

11.30-12.00: Διάλειμμα

12.00-12.30: Η εμπορία των αποξηραμένων δαμάσκηνων. Ανάπτυξη της συμβολαιακής γεωργίας. Ομάδες παραγωγών
Βασίλης Κωνσταντινίδης (Πρόεδρος Συνεταιρισμού «Πελοποννησιακή Γη»).

12.30-13.30: Συζήτηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ