Η κακοκαιρία το χτύπησε αλλά δεν το πλήγωσε

GEFYRI-ARTAS

GEFYRI-ARTASΗ θεομηνία το χτύπησε αλλά δεν το πλήγωσε. Το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, χάρη και στα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν, άντεξε κι αυτή τη φορά.

Παρά τους αρχικούς φόβους, φαίνεται ότι δεν έχει υποστεί βλάβη από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Αυτό επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε.

Στο Γεφύρι πραγματοποιήθηκε αυτοψία από κλιμάκιο αποτελούμενο από πέντε καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό τον πρύτανη του ιδρύματος, Ιωάννη Γκόλια και πέντε αρχιτέκτονες και μηχανικούς από τις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου υπό την καθοδήγηση της γενικής διευθύντριας Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Ευγενίας Γατοπούλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «οι Εφορείες Αρχαιοτήτων κινητοποιήθηκαν άμεσα στις περιοχές που επλήγησαν από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα και ήδη προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών στα μνημεία των περιοχών αρμοδιότητάς τους» και «εφόσον τα ακραία καιρικά φαινόμενα υποχωρήσουν εντός των επόμενων ημερών, θα είναι εφικτή η πρόσβαση και η αυτοψία σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία από τα αρμόδια υπηρεσιακά κλιμάκια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ