Η Ιόνια Οδός σε επτά φωτογραφίες… Σε πλήρη ανάπτυξη τα εργοτάξια, πλην Ιωαννίνων…

IONIA EYHNOS

IONIA EYHNOSΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα της Ιόνιας Οδού, στο μεγαλύτερο μήκος του αυτοκινητοδρόμου. Εξαίρεση αποτελεί το τμήμα από τη Σκλίβανη μέχρι την Πεδινή και τη διασταύρωση με την Εγνατία.

Ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα με το στρατόπεδο του Αβγού. Καλώς εχόντων των πραγμάτων λοιπόν η Ιόνια θα ξεκινήσει και στο συγκεκριμένο τμήμα εντός των επομένων είκοσι ημερών.

 

Σήμερα έχει κατασκευαστεί το 40% του έργου και η προοπτική ολοκλήρωσης σε δεκαπέντε μήνες θεωρείται απολύτως ρεαλιστική.

Πέρα από τα 196 χλμ. νέου αυτοκινητόδρομου, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή 24 γεφυρών, 4 σηράγγων, 74 κάτω διαβάσεων και 36 άνω διαβάσεων.

Στην παρούσα φάση, κατά μήκος του έργου έχουν ήδη εγκατασταθεί και είναι σε πλήρη λειτουργία 10 εργοτάξια (Εύηνος, ανισόπεδος κόμβος Αμβρακίας, γέφυρα Μενιδίου, περιοχή Συκούλα, περιοχή Τούμπανο, όπου βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος, Γυμνότοπος, Φιλιππιάδα, Επισκοπικό, Τσαγκαρόπουλου και Πέρδικα) ενώ βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας και εγκατάστασης συμπληρωτικές εργοταξιακές εγκαταστάσεις.

Με την ολοκλήρωσή της, η Ιόνια Οδός θα προσφέρει στους οδηγούς ασφάλεια, άνεση, ποιοτικές υπηρεσίες και μειωμένο χρόνο στη διαδρομή Αντίρριο – Ιωάννινα.

Κυρίως όμως θα μπορέσει να αποτελέσει έναν άξονα ανάπτυξης για την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι πως τα Γιάννινα, θα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα, στην οποία θα διασταυρώνονται οι δύο μεγαλύτεροι οδικοί άξονες της χώρας. Η Ιόνια και η Εγνατία… Μια μοναδική ευκαιρία, μια μεγάλη προοπτική η οποία δεν θα πρέπει να πάει χαμένη.

IONIA EYHNOS1

 

Ημιστέγαστρα που κατασκευάζονται στην περιοχή του Εύηνου

IONIA KALHDONAΣήραγγες στην Καληδώνα

IONIA MAKHNEIAΣε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στη Μακήνεια

IONIA TEROBOΟρατή η πρόοδος των έργων στο Τέροβο

IONIA TSAGKAROPOYLOΤο εργοτάξιο στο Τσαγκαρόπουλο

IONIA TSAGKAROPOYLO1Εργασίες στο Τσαγκαρόπουλο

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ