Η ΖΕΝ τοποθετείται για την πλατεία της Ελάτης

elati z3

elati z3Τον προβληματισμό και την ανησυχία του, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην διαθέσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο από την πλατεία της Ελάτης, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου- ΖΕΝ.

Όπως σημειώνει το ΖΕΝ, με επιστολή του προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, το θέμα είναι μια ισορροπημένη διαχείριση των δημόσιων χώρων έτσι ώστε να μη καταλαμβάνονται ολοσχερώς από επιχειρήσεις.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου δεν έπεται μιας συγκεκριμένης και γενικής αρχής, σχεδίου ή προγράμματος για τη διαχείριση των δημόσιων χώρων, αλλά είναι επιλεκτική και μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για τα υπόλοιπα χωριά.

Tο Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου –ΖΕΝ κρίνει απαραίτητη τη συνεργασία του Δήμου Ζαγορίου με τις επιχειρήσεις και άλλους κοινωνικούς φορείς για την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών έτσι ώστε η τουριστική ανάπτυξη να είναι συμβατή με τη διατήρηση, προστασία κι ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της περιοχής .

«Στα πλαίσια μας τέτοιας διαβούλευσης θα ήταν δυνατόν να καταρτισθεί ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο αρχών για τη χρήση των δημόσιων χώρων. Μέχρι να γίνει αυτό θεωρούμε ότι είναι λάθος να παίρνονται αποφάσεις επιλεκτικά εις βάρος μεμονωμένων επιχειρηματιών», υπογραμμίζεται.

Προσβλέπει δε, σε μια πρωτοβουλία του Δημάρχου για ανοιχτή διαβούλευση των επιχειρήσεων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής με θέμα τη βέλτιστη χρήση των δημόσιων χώρων έτσι ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον αλλά και η δίκαιη αντιμετώπιση των τουριστικών επιχειρήσεων που αποτελούν το σημαντικότερο πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του Ζαγορίου.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ