Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε Θεσπρωτία και Γιάννινα….

SAMARAS HP1

SAMARAS HP1Το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου θέτει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε όλες τις συναντήσεις που έχει από το πρωί της Δευτέρας στην Θεσπρωτία και τα Γιάννινα. Και το διακύβευμα σχετίζεται με την πορεία της χώρας, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται ένα βήμα πριν την απογείωση.

Η περιοδεία του Πρωθυπουργού ξεκίνησε από τους Φιλιάτες και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη στην Άρτα.

SAMARAS HP2«Εμείς δεν θα γονατίσουμε. Δεν έγιναν όλες αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού, για να σταματήσουμε τώρα. Είμαστε στο τέρμα αυτής της διαδρομής. Θα το ξεπεράσουμε και θα μπούμε στη μεγάλη πια λεωφόρο της ανάπτυξης που ανοίγει η Ευρώπη για μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το δημαρχείο της ακριτική πόλης των Φιλιατών Θεσπρωτίας.

SAMARAS HP3Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «οι εκλογές έχουν να κάνουν με δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους που έχει να επιλέξει κανείς. Ο ένας είναι ο κόσμος της ανάπτυξης, της σοβαρότητας, είναι ο κόσμος ο οποίος προσφέρει σταθερότητα στον τόπο. Είναι ο κόσμος, ο οποίος χθες στο Παρίσι κατάλαβε άλλα, ιδιαίτερα, καινούργια προβλήματα, τα οποία έχουν προστεθεί στα πολύ μεγάλα προβλήματα.

» Και από την άλλη, έχεις έναν κόσμο ο οποίος θέλει να πιστέψουμε σε ιδέες και σε πολιτικές, οι οποίες όχι μόνο δεν αρμόζουν στον Έλληνα, αλλά δεν οδηγούν και πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της φτώχειας, τη στιγμή που η Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα, ανακάμπτουν».

Στον πρωθυπουργό επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στο δημαρχείο των Φιλιατών. Όταν βρέθηκε στο γραφείο του δημάρχου, ο κ. Σαμαράς, τη στιγμή που αντίκρισε μια εικόνα της Παναγίας στη βιβλιοθήκη του, είπε: «Αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ, γιατί ο ελληνικός λαός πιστεύει» προκαλώντας χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο, ενώ στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής και νεολαίους του κόμματός του.

SAMARAS HP4Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός έφτασε στα Γιάννινα. Πρώτος του σταθμός ήταν η Περιφέρεια όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη. Στην Περιφέρεια τον ανέμεναν οι υποψήφιοι του Νομού Ιωαννίνων, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι και κομματικά στελέχη.

SAMARAS HP5Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, όπως είναι τα έργα υποδομής, τα αγροτικά ζητήματα ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του κεντρικού κράτους και καλύτερης επικοινωνίας με την περιφέρεια.

SAMARAS HP7«Η Ήπειρος θέλει να αλλάξει σελίδα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά στα δύσκολα κρίνονται αυτοί που αγαπούν τον τόπο και την πατρίδα», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο σπουδαίο έργο που γίνεται από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, σημειώνοντας ότι η περιοχή δεν είναι πια μια ξεχασμένη γωνιά της Ελλάδας αλλά με την βοήθεια όλων και με σκληρή δουλειά έχει βγει από την απομόνωση.

SAMARAS HP8«Η Ήπειρος βρίσκεται ένα βήμα πριν την απογείωση… Αυτό είναι και το διακύβευμα των εκλογών. Αν δηλαδή θα πάμε μπροστά, στην πρόοδο και την ανάπτυξη ή θα γυρίσουμε πίσω στην αβεβαιότητα και την καταστροφή», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του το βράδυ, αναμένεται να κάνει συγκεκριμένες εξαγγελίες για την Ήπειρο.

SAMARAS HP6

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ