Η ελληνική μειονότητα, η ψηφοφορία και οι διαψεύσεις

europaiko koinovoulio

Ποια ομάδα ευρωβουλευτών τελικά διασπάστηκε στην ψηφοφορία για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που δείχνει την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας και ο επικεφαλής της Βαγγέλης Μειμαράκης με αρκετή χρονική καθυστέρηση είναι η αλήθεια, σπεύδει να διαψεύσει δείχνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προ ημερών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο προτάθηκε από το Λαικό Κόμμα και τελικά υπερψηφίστηκε τροπολογία ώστε να μην ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες με τα Τίρανα αν δεν εκπληρωθούν στην πράξη οι 15 όροι που έχουν τεθεί τον περασμένο Μάρτιο. Μεταξύ αυτών και ο σεβασμός των εθνικών μειονοτήτων, η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων, ο εκλογικός νόμος και η πληθυσμιακή απογραφή, θέματα που σχετίζονται άμεσα με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, όπως επίσης και θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, της ελεύθερης έκφρασης στα ΜΜΕ και θέματα ασύλου.

Μετά την ψηφοφορία ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλονται από απείχαν αδιαφορώντας έτσι για την υπεράσπιση των δικαίων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Μάλιστα υπήρξαν και δημοσιεύματα για διάσπαση της ευρωομάδας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης και αφού έχουν παρέλθει μερικές ημέρες ο Βαγγέλης Μειμαράκης υποχρεώθηκε σε μία δημόσια δήλωση.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ψευδή τα δημοσιεύματα, για την παρουσία της ευρωομάδας του κόμματος στην ψήφιση της τροπολογίας και του ψηφίσματος για τα Δυτικά Βαλκάνια και τα δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η στάση της ΝΔ ήταν ενιαία και ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα περί του αντιθέτου είναι απολύτως ψευδή».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη «οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπερασπίζονται τα εθνικά δίκαια και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και δεν δέχονται μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν.Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτά προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να καλύψει τη διάσπαση της δικής του ευρωομάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ