Η Διοίκηση του Νοσοκομείου για τον αξονικό τομογράφο

aksonikos tom

aksonikos tom

Με συγκεκριμένα στοιχεία απαντά η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, τις βλάβες και τους ασθενείς που οδηγούνται σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, αναλυτικά σημειώνεται:

Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το ζήτημα της μη λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου στο Γ.Ν.Άρτας και για αποκατάσταση της αλήθειας, σας κάνουμε γνωστό ότι :

α)Ο αξονικός τομογράφος του Γ.Ν.Άρτας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2002 και λειτουργεί κανονικά.

β)Οι βλάβες που έχουν προκύψει κατά τα έτη 2014 και 2015 είναι 10 ημέρες και 2 ημέρες αντίστοιχα

γ)Κάθε τρεις μήνες (4 φορές το χρόνο) γίνεται προληπτική συντήρηση του αξονικού τομογράφου.

δ)Οι εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τον αξονικό τομογράφο του Γ.Ν.Άρτας είναι 9.524 για το 2014 και 8.829 έως και τον 10ο του 2015.

Μηνιαίως Μ.Ο. 2014 : 793 Μ.Ο.2015 : 883

ε)Οι αξονικές τομογραφίες που έχουν πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό ιδιωτικό εργαστήριο είναι 51 για το 2014 και 28 έως και τον 10 για το 2015.

στ)Η ΠΟΕΔΗΝ ουδέποτε τα τελευταία 2 τελευταία έχει επαφή με την διοίκηση του Γ.Ν.Άρτας για το εν λόγω ζήτημα της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου.

Ουδέποτε τα τελευταία 2 χρόνια έχει υποβληθεί αίτημα από το Γ.Ν.Άρτας που να έχει απορριφθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Άρτας στα πλαίσια του προγραμματισμού για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μεταξύ άλλων έχει ζητήσει από την 6η ΥΠΕ και αντικατάσταση του συγκροτήματος αξονικού τομογράφου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο υπάρχων αξονικός τομογράφος του Γ.Ν.Άρτας παρουσιάζει συχνά βλάβη και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ασθενών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ