Η διαχείριση απορριμμάτων απειλή για το ΕΣΠΑ

ASA

ASA

Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν προγράμματα του ΕΣΠΑ, που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων και στο πρόγραμμα πληροφορικής και επικοινωνίας, καθώς δεν έχει κατατεθεί ακόμη στην Ε.Ε. το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα μαζί με τη γ.δ. Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Σαρλίνα Βίτσεβα ανέφερε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν κονδύλια ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία αυτών των προγραμμάτων μέχρι το τέλος του έτους.

Ηδη, όπως επεσήμανε, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης στην Ε.Ε. του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι μέθοδοι διαχείρισης, όπως η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή κ.α.

Στο γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει καταθέσει εντός χρονοδιαγραμμάτων το εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων αναφέρθηκε και η κ. Βίτσεβα, η οποία ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος και σε διαφορετική περίπτωση και πάλι η ΕΕ, όπως είπε, θα σταθεί στο πλάι της χώρας μας που θα τα προωθήσει πλέον με εθνικούς πόρους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ