Η Δημοτική Αστυνομία βγαίνει και πάλι στους δρόμους

arta astinomiad

arta astinomiad

Επαναλειτουργεί η Δημοτική Αστυνομία και στην Άρτα και για το λόγο αυτό ο Δήμος Αρταίων ξεκινά άμεσα ενημερωτικές δράσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο άμεση προσαρμογή των πολιτών. Το επόμενο διάστημα θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό, στο οποίο θα εξηγείται ο τρόπος δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σε πρώτη φάση, έως τέλος Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής και ανοχής, ενώ σε δεύτερη φάση, από αρχές Οκτωβρίου θα εφαρμοστούν τα νόμιμα.

«Σκοπός μας, βέβαια, δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η τήρηση της νομιμότητας από όλους τους πολίτες, που συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, που συναντήθηκε σήμερα με τους δημοτικούς αστυνόμους, οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία (5 από 19 που υπηρετούσαν προηγουμένως).

Η Δημοτική Αστυνομία έχει τις αρμοδιότητες, όπως ορίζονται στην ΚΥΑ 16773/15-5-2015. Λόγω και του μειωμένου αριθμού υπαλλήλων, οι πιο βασικές εξ’ αυτών είναι:

 Έλεγχος της τήρησης των όρων της κανονιστικής για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων από τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)

 Έλεγχος παράνομης στάθμευσης των οχημάτων σε πεζοδρόμους, πλατείες κτλ

 Έλεγχος διέλευσης οχημάτων από τους πεζοδρόμους

 Έλεγχος διατάξεων σχετικά με την υπαίθρια διαφήμιση και την αφισορύπανση

 Έλεγχος τήρησης διατάξεων για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

 Έλεγχος τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους χώρους.

 Έλεγχος για το παρεμπόριο

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ