«Η Ασπίς & Το Συμπόσιο» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

aspis piatas

aspis piatas

«Η Ασπίς & Το Συμπόσιο» Μενάνδρου και Λουκιανού 8 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης στις 8 Αυγούστου, στις εννέα και μισή το βράδυ.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί : Δημήτρης Πιατάς , Τάσος Παλαντζίδης , Γιάννης Σιαμσιάρης , Γιάννης Παπαθύμιος , Αλέξης Μαρτζούκος , Κυριακή Υψηλάντη , Πέτρος Τσαπαλιάρης , Κωνσταντίνα Σπάθη , Κέλλυ Νικηφόρου , Εβίτα Φυτσαντωνάκη , Παναγιώτης Γεωργούλας , Κίμωνας Δούσης , Βασιλική Γεωργικοπούλου.

Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Χριστοφής ( Ασπίς του Μενάνδρου ) και Γιώργος Παπαθεοδώρου ( Συμπόσιο του Λουκιανού)

Χορογραφίες: Έρση Πίττα

Μουσική: Νίκος Πλατύραχος

Σκηνικά – Κουστούμια: Χρήστος Ανδριόπουλος

Φωτισμοί : Τάκης Ποδαρόπουλος

Τεχνικός Διευθυντής Παραγωγής: Διονύσης Βαρχαλαμάς

Διερμηνεία στην Νοηματική : Στράτος Πατρινός – Γιάννης Γιαλλούρος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Παναγιώτης Γεωργούλας

Μετάφραση – Θεατρική Προσαρμογή:

Χριστόφορος Χριστοφής ( Ασπίς του Μενάνδρου)
Παναγιώτης Δημητρόπουλος ( Συμπόσιο του Λουκιανού)

Παραγωγή: ΑΝΘΟΣ – ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ”ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ

Λίγα λόγια για το έργο…

Μια διαχρονική σάτιρα «φιλοσοφίας και φιλοσόφων», που έρχεται από το χθες και φτάνει στο μέλλον με μια… αναγκαστική στάση στο παρόν. Μια αρχαία κωμωδία ύφους, ήθους και σαρκασμού του ελληνισμού και των Ελλήνων – οι οποίοι, αν και γνωρίζουν το καλό, πράττουν το ανάποδο κατά τη σωκρατική «ακρασία». Είναι μια θεατρική παράσταση που επιχειρεί να ερμηνεύσει τα σημερινά δεινά ως… σύνδρομο των αρχαίων παθών μας, προσφέροντας όχι μόνο αβίαστο γέλιο, αλλά και μια γλυκόπικρη αίσθηση στους θεατές, οι οποίοι συμπράττουν διαδραστικά σε όλη τη διάρκεια του έργου.

Μάλιστα, για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα θα υπάρχει η υποδομή ώστε σε όλα τα θέατρα όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση, να μπορούν να την παρακολουθήσουν και ΑΜΕΑ. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για κωφούς, όπως επίσης ακουστική περιγραφή για τυφλούς, αλλά και υπότιτλοι – καθώς σύμφωνα με την παραγωγή, «ο πολιτισμός ανήκει σε όλους και έχουν δικαίωμα σε αυτόν όλοι οι συμπολίτες μας»

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ