Η αποθήκη που κρατούσαν «φυλακισμένους» τους μετανάστες…

diaki meta1

diaki meta1

ΦΩΤΟ

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε μετανάστες στην Πρέβεζα με σκοπό να τους προωθήσει στην Ιταλία.

Όπως προκύπτει από την πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας, το κύκλωμα στο οποίο μετείχαν και οι Έλληνες, εκ των οποίων τέσσερις συνελήφθησαν, κρατούσε τους μετανάστες ουσιαστικά φυλακισμένους, σε άθλιες συνθήκες.

Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούνταν οίκημα, σε ερημική τοποθεσία της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου. Εκεί τους οδηγούσαν από διάφορα σημεία που τους είχαν μεταφέρει, συνήθως με υπεραστικά λεωφορεία.

diaki meta2

Στο οίκημα αυτό τους έκρυβαν μέχρι το τελικό στάδιο της επιβίβασης στο σκάφος.

Ενδεικτικό των συνθηκών κάτω από τις οποίες ζούσαν οι διακινούμενοι, καθώς και της εξουσίας που τους ασκούσαν οι διακινητές, είναι το γεγονός ότι τους αφαιρούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα ώστε να αποτρέπουν οποιαδήποτε επικοινωνία καθώς επίσης τους ασκούσαν σωματική βία όταν αυτοί διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες διαβίωσης.

Το τελευταίο στάδιο της παράνομης διακίνησης προς την Ιταλία, περιελάμβανε την επιβίβαση των αλλοδαπών σε σκάφος, το οποίο λόγω της κακής μηχανολογικής κατάστασης και της παντελούς έλλειψης σωστικού εξοπλισμού, σε συνδυασμό με τη έλλειψη πιστοποιητικού ναυτικής ικανότητας του “καπετάνιου”, έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους.

Το αντίτιμο που καλούνταν να πληρώσουν για τον δρόμο προς την Ευρώπη έφτανε στις δυόμισι χιλιάδες ευρώ!

diaki meta3

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ