Η αποθέωση του εμπαιγμού… Κοροϊδεύουν τους Ηπειρώτες με το φυσικό αέριο!

AGOGOS TAP XARTHSΥπουργείο Περιβάλλοντος, αρμόδιοι Οργανισμοί καθώς κι άλλοι πολιτικοί παράγοντες εμπαίζουν τους Ηπειρώτες με το φυσικό αέριο.

Πρόκειται για τη μοναδική περιοχή της χώρας που έχει μείνει έξω από κάθε σχεδιασμό για διασύνδεση με τους υπάρχοντες ή τους νέους αγωγούς που πρόκειται να κατασκευαστούν.

Καμία πρόβλεψη, κανένα ενδιαφέρον.

 

Και ο εμπαιγμός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, όταν έρχεται ο ΔΕΣΦΑ κι απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη, αναφέρει ότι βασική προυπόθεση για επέκταση του αγωγού ΤΑΡ προς την Ήπειρο αποτελεί η έκφραση ενδιαφέροντος από μεγάλους καταναλωτές ή εταιρείες παροχής αερίου!!!

Από τα στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά, όταν βρίσκονταν επί τάπητος η κατασκευή του ελληνοιταλικού αγωγού, είχε γίνει απολύτως σαφές ότι καταναλωτές μεγάλου επιπέδου, όπως τους εννοεί η ΔΕΣΦΑ, δεν υπάρχουν στην Ήπειρο. Ενδεικτικό είναι ότι η διασύνδεση όλων των μονάδων που λειτουργούν στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, δεν θα είναι αρκετή για να καλύψει πάνω από το 1% του κόστους μεταφοράς του αερίου στην Ήπειρο.

Είναι γνωστό σε όλους λοιπόν ότι καταναλωτές τέτοιου βεληνεκούς δεν υπάρχουν στην Ήπειρο. Αν η έλευση φυσικού αερίου έχει νόημα, αυτό αφορά στην οικιακή χρήση. Πράγμα που ήδη συμβαίνει σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Έτσι προκαλεί μεγάλη εντύπωση και η αντίδραση του βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη, ο οποίος αφού έλαβε τις σχετικές απαντήσεις, τις αποστέλλει στην Περιφέρεια Ηπείρου και ζητά από την ίδια να αναλάβει πρωτοβουλία για να βρει τους….μεγάλους καταναλωτές.

«Ο Σταύρος Καλογιάννης διαβίβασε τις σχετικές απαντήσεις του ΥΠΕΚΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου, ζητώντας να διερευνηθεί το συντομότερο δυνατό η δυνητική ζήτηση φυσικού αερίου από μεγάλους καταναλωτές της Ηπείρου, όπως είναι οι Βιομηχανικές Περιοχές, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, μεγάλες βιομηχανίες και άλλοι. Το σχετικό υπόμνημα πρέπει να υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ, ώστε, με τεκμηριωμένο τρόπο, να διεκδικήσουμε τη σύνδεση της Ηπείρου με τον αγωγό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Ιωαννίνων.

Είναι απορίας άξιον αν ακολουθήθηκε παρόμοια διαδικασία σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας… Αλλά και πέραν αυτού, σε μία περιοχή με πενιχρή βιομηχανία και ανύπαρκτη τη μεγάλη βιομηχανία, τι στ’ αλήθεια θα πρέπει να διερευνηθεί…

Προφάσεις εν αμαρτίες λοιπόν…. Ή με άλλα λόγια, η αποθέωση του εμπαιγμού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ