Η απίστευτη περιπέτεια Γιαπωνέζας στα Γιάννινα

IOANNINA 10 10 13

IOANNINA 10 10 13Αξέχαστη θα μείνει για μια τουρίστρια από την Ιαπωνία η επίσκεψή της στην πόλη των Ιωαννίνων. Η περιπέτεια που έζησε είναι απίστευτη και την αφηγήθηκε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Νίκος Καραμάνης, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και στην εκπομπή της Βίκυς Μιχέλη και του Γιώργου Γκόντζου.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα λοιπόν από την Ιαπωνία έφτασε στα Γιάννινα για να περάσει λίγες ημέρες. Νωρίτερα βρίσκονταν στην Αλβανία, από την οποία ήρθε στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου ταξί την παρέλαβε από τα πρακτορεία του ΚΤΕΛ. Η ηλικιωμένη γυναίκα του ανέφερε ότι τα χρήματά της είναι στο νόμισμα της χώρας της, δηλαδή γεν, και πρέπει να βρει τρόπο να τα μετατρέψει σε ευρώ.

Από κείνη τη στιγμή ξεκίνησε και η περιπέτειά της, η οποία θα μπορούσε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη αν ο οδηγός του ταξί δεν είχε διάθεση να τη βοηθήσει και φιλότιμο που δύσκολα συναντάται στις μέρες μας.

Ξεκίνησε λοιπόν την αναζήτηση. Ήταν απόγευμα και τρόπος δεν βρέθηκε. Έτσι οδήγησε την ηλικιωμένη κυρία σε ένα ξενοδοχείο της πόλης προκειμένου να τακτοποιηθεί. Ο ταξιτζής εξήγησε ότι η γυναίκα έχει χρήματα μόνο στο νόμισμα της πατρίδας της και ότι την επόμενη μέρα θα πλήρωνε τη διαμονή της.

Το επόμενο πρωινό ο ταξιτζής πήγε να την παραλάβει και πλήρωσε ο ίδιος το αντίτιμο της διανυκτέρευσης καθώς από το ξενοδοχείο δεν επέτρεψαν στη γυναίκα να πάει στην τράπεζα και να επιστρέψει για την εξόφληση του λογαριασμού.

Η περιπέτεια όμως είχε και συνέχεια. Ο ταξιτζής πήγε την γυναίκα στην Τράπεζα Ελλάδος για να ανταλλάξει χρήματα. Εκεί της απάντησαν ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει και την παρέπεμψαν σε ιδιωτικές τράπεζες.

Επισκέφθηκαν δύο ιδιωτικές τράπεζες, όπου πήραν και πάλι αρνητική απάντηση. Έτσι πήγαν και πάλι στην Τράπεζα Ελλάδος και τότε ο ταξιτζής απαίτησε να μιλήσει με τον Διευθυντή.

Μετά από τον διάλογο που έγινε και όταν ο ταξιτζής του είπε ότι η περιπέτεια της γυναίκας πρέπει να λάβει τέλος και αν δεν γίνει ο ίδιος θα απευθυνθεί σε όλους τους τοπικούς φορείς, τότε ως δια μαγείας βρέθηκε και η λύση.

Η ανταλλαγή χρημάτων έγινε και η περιπέτεια της τουρίστριας από την Ιαπωνία έλαβε τέλος! Και είναι σίγουρο ότι θα της μείνει αξέχαστη αλλά όχι για καλό λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ