Η απάντηση της ΥΠΑ και οι βουλευτές μηχανικοί!

AERODROMIO MAKETA

AERODROMIO MAKETAΑγαπητό epiruspost, διάβασα με ιδαίτερη προσοχή την απάντηση προς τη Βουλή των Ελλήνων της ΥΠΑ περί “εφεκτικότητας εγκατάστασης συστήματος ILS στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων”.

Κατ’ αρχήν – και για να καταλαβαινόμαστε “εφεκτικότητα” σύμφωνα με τα λεξικά, σημαίνει επιφυλακτικότητα, διστακτικότητα. Άρα, σύμφωνα με την ΥΠΑ,

“Η επιφυλακτικότητα εγκατάστασης συστήματος ILS στον αερολιμένα Ιωαννίνων έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την Υπηρεσία και έχουν κατά καιρούς συγκροτηθεί επιτροπές διερεύνησης της εγκατάστασης του συστήματος αυτού στον διάδρομο 32 του αερολιμένα Ιωαννίνων”.

 

Τώρα, γιατί απασχολεί τις επιτροπές της ΥΠΑ η… επιφυλακτικότητα της ΥΠΑ, μόνον οι ίδιοι ή ένας ψυχίατρος μπορούν να απαντήσουν… Εγώ απλά θα συμπεράνω ότι η ΥΠΑ δεν εμπιστεύεται τον εαυτό της!

Διάβασα επίσης, και την παράγραφο “η προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ILS ή άλλου ισοδύναμου συστήματος, θα έχει αποτέλεσμα μόνο εφ’ όσον αρθούν τα υφιστάμενα εμπόδια- έργο, το οποίο συνεπάγεται απαλλοτριώσεις, μετάθεση της εθνικής οδού, κατεδάφιση κτιρίων κλπ” της ίδιας απάντησης της ΥΠΑ.

Πέραν από το φαιδρό της απάντησης, ίσως θα έπρεπε να εξηγήσει κάποιος στην ΥΠΑ ότι αν γκρεμίσουμε τα Γιάννενα τότε μάλλον δε θα χρειάζεται και αεροδρόμιο στην περιοχή…

Αυτό που δυστυχώς δε μου λέει, το κατά τα λοιπά εκτενές ρεπορτάζ σας είναι η αντίδραση των Ελλήνων Βουλευτών στην απάντηση αυτή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Διότι σκέφτομαι… ανάμεσα στους 300 βουλευτές, οι 100 τουλάχιστον… μηχανικοί είναι!
Τέσσερις ξέρω από την Ήπειρο! Ένα από τον κάθε νομό!

Δεν μπορεί, και μόνο για λόγους επαγγελματικής αξιοπρέπειας, κάποιος απ’ όλους τους θα αντέδρασε στα όσα φαιδρά (τεχνικά ζητήματα) επικαλείται στο έγγραφό της η ΥΠΑ… Ή απλά παρίστανταιι στη Βουλή και καταπίνουν αμάσητο ότι τους σερβίρουν;;;

Με εκτίμηση, Δήμητρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ