Η αξιοπρέπεια, οι καφέδες και τα έξοδα παράστασης!

DS3 17 9 14

DS3 17 9 14Δύο μέτρα και δύο σταθμά ακολουθούνται στην καταβολή μισθοδοσίας – πείτε τα και έξοδα παράστασης- των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου Ιωαννιτών. Προφανώς σχετίζονται με τις ανάγκες που έχουν οι αιρετοί για τα κεράσματα καφέδων…

Το συμπέρασμα άλλωστε απορρέει από την επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, η οποία για να δικαιολογήσει την μισθοδοσία –πείτε την και έξοδα παράστασης- επικαλείται την αξιοπρέπεια των αιρετών και την υποχρέωσή τους να κεράσουν έναν καφέ στο γραφείο τους!

Βέβαια με δώδεκα ή δεκατέσσερις χιλιάδες ευρώ το χρόνο ο οποιοσδήποτε μπορεί να κεράσει πολλούς καφέδες.. Άλλωστε δεν μπορεί να διαφεύγει από κανέναν ότι, στην εποχή αυτή, με τέτοια ποσά ή και με ακόμη λιγότερα, καλούνται να τα βγάλουν πέρα οικογένειες με παιδιά που μπορεί να σπουδάζουν ακόμη και σε άλλη πόλη.

Η μισθοδοσία –πείτε την και έξοδα παράστασης- για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα.

Για τη μισθοδοσία του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΟΚΠΑΠΑ έχει λάβει ήδη απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Απόφαση επίσης έχει λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου μόνο για τη μισθοδοσία –έξοδα παράστασης- του Προέδρου.

Η Δημοτική Αρχή κρίνει ότι αυτοί είναι που αφιερώνουν χρόνο για το κοινό καλό κι έχουν μια μεγαλύτερη ανάγκη να κεράσουν…ένα καφέ!

Μπορεί λοιπόν ο καθένας να υποθέσει ότι δεν έχει τέτοια ανάγκη η κ. Αλέκα Βακαλοπούλου, που προσφέρει πολύ από τον χρόνο της για το δημοτικό περιφερειακό θέατρο.

Μπορεί επίσης να υποθέσει ο καθένας, ότι δεν έχει αντίστοιχη ανάγκη ο Κώστας Λαόσογλου που επίσης αφιερώνει από τον δικό του, προσωπικό κι επαγγελματικό χρόνο, για το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Το ίδιο μπορεί να υποθέσει κάποιος και για τους Προέδρους των δύο Σχολικών Επιτροπών, που επίσης αφιερώνουν πολύ από τον χρόνο τους, προκειμένου τα εκατοντάδες σχολεία του δήμου να λειτουργούν εύρυθμα!

«Θεωρούμε ότι είναι στοιχειώδες ζήτημα αξιοπρέπειας για την αυτοδιοίκηση, να μπορεί ο κάθε αιρετός που αφιερώνει πολλές ώρες από το χρόνο του, τη δουλειά του, τη ζωή του, να καλύπτει τα έξοδα που απαιτεί η θέση για την οποία εργάζεται. Δεν μιλάμε για υπέρογκες αμοιβές αλλά για τα στοιχειώδη έξοδα παράστασης», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

Τα…στοιχειώδη έξοδα παράστασης, προφανώς είναι θέμα αξιοπρέπειας για τους μισούς προέδρους κι όχι για τους άλλους μισούς…

Επιπλέον είναι ζήτημα αξιοπρέπειας κάποιοι να λαμβάνουν έξοδα παράστασης από δύο οργανισμούς του δήμου –στοιχειώδη πάντα, για τους καφέδες- κι άλλοι να μην λαμβάνουν από κανέναν.

Και η αξιοπρέπεια τελικά έχει το τίμημά της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ