Η αλήθεια για την ένταξη των πεζοδρόμων

PEZODROMOS 14

PEZODROMOS 14Οι πεζόδρομοι ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συζήτηση όμως αντί να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν και στην ανάγκη νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της πόλης, επέστρεψε στο παρελθόν.

Και επικεντρώθηκε στο ποιος και πότε, ενέταξε το έργο…

Με αφορμή όσα ειπώθηκαν, ο πρώην αντιδήμαρχος έργων Βασίλης Μασαλάς, έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ένταξη του έργου αλλά και την απόφαση ένταξης της Διαχειριστικής Αρχής.

Στη δήλωσή του αναφέρει:

Πληροφορήθηκα ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων (Δευτέρα 20/10/14) αναφέρθηκε ότι το έργο των πεζοδρομήσεων εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ κατά την περίοδο δημαρχίας του Νίκου Γκόντα.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν κάτι τέτοιο ειπώθηκε από άγνοια ή εσκεμμένα.

Όμως απέχει από την πραγματικότητα, η οποία είναι εντελώς διαφορετική και καλό θα είναι να τη γνωρίζουν εκείνοι τουλάχιστον που βρίσκονται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Η έγκριση της μελέτης, και η απόφαση για υποβολή για χρηματοδότηση του έργου “Αναπλάσεις πεζοδρομήσεις της πόλης και φωτισμός διατηρητέων κτιρίων” έγινε στις 30/05/2011 με την υπ’ αριθμόν 454 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου (ΑΔΑ:4Α36ΩΕΩ-Κ).

Η δε ένταξη της πράξης στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα ” Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος” έγινε με την απόφαση 3035 στίς 18/08/2011 της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Ηπείρου (ΑΔΑ: 4ΑΜΚ7Λ9-ΟΤΒ).

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Βασίλης Μασσαλάς πρώην Αντιδήμαρχος έργων και προγραμματισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ